2020-09-11 20:10:26
Φωτογραφία για Κεραμέως: «Δεν αποκλείουμε το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων φέτος»
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε το κλείσιμο τμημάτων ή και σχολείων στο ενδεχόμενο εμφάνισης 

κρουσμάτων κορονοϊού σε σχολικές μονάδες.Στη δυσάρεστη αναγκαιότητα του κλεισίματος τμημάτων αλλά και ολόκληρων ....σχολείων κατά τη φετινή σχολική χρονιά, η οποία αρχίζει εν μέσω της πανδημίας, αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

«Ας είμαστε ρεαλιστές. Θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα και σχολεία φέτος», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι για αυτόν τον λόγο είναι τόσο αναλυτικό το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε σχολικές μονάδες.

Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε στην ειδική ομάδα κρούσης του υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που θα υποστηρίζει τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας και διευθυντές σχολείων σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα σε σχολεία.


Επίσης, μίλησε και για την ενημερωτική καμπάνια «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», στην ιστοσελίδα της οποίας υπάρχει αναλυτικό υλικό για μαθητές όλων των ηλικιών και για εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός Παιδείας είπε αναλυτικά:

«Κρίνεται αναγκαία η λειτουργία της Task Force με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, για να υπάρξει κεντρική καθοδήγηση στην πρώτη περίοδο λειτουργίας των σχολείων.

Με νέα νομοθετική ρύθμιση, καθορίζονται οι αρμοδιότητες αναστολής τμήματος ή σχολικής μονάδας σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα. Η αναστολή θα προκύπτει με απόφαση του διευθυντή του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σε συνεννόηση με τον υγειονομικό υπεύθυνο της περιοχής και με την αρωγή της Task Force.

Πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία και για τον σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε εγρήγορση για τον επαναπροσδιορισμό μέτρων αν χρειαστεί και τη διευκόλυνση των διαδικασιών.

Η νέα χρονιά ξεκινά με όρεξη για μάθηση. Δύο είναι οι προτεραιότητές μας: να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία και να προστατεύσουμε την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Δοκιμαστήκαμε πολύ τους προηγούμενους μήνες, αλλά προσαρμοστήκαμε. Έτσι θα γίνει και τώρα, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Τηρούμε τα μέτρα, ακούμε τους δάσκαλους και τους καθηγητές».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ