2020-09-12 00:26:29
Φωτογραφία για Ντέμπι Χόρτον: Το ασήκωτο στήθος της την καθήλωσε σε αναπηρική καρέκλα
Η 26χρονη Βρετανίδα, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας δωρεών, προσπαθεί να εξασφαλίσει 7.000 λίρες για την επέμβαση σμίκρυνσης του στήθους της

Σε κανονικό Γολγοθά έχει μετατραπεί η καθημερινή ζωή της Ντέμπι Χόρτον από το Νουνίτον της κεντρικής Βρετανίας. Η ανεξέλεγκτη διόγκωση του στήθους της και το υπερβάλλον φορτίο, προκάλεσε σοβαρή βλάβη στη σπονδυλική της στήλη.

Μόλις στα 26 της χρόνια, η άτυχη Χόρτον δεν είναι σε θέση να κάνει περισσότερα από μερικά βήματα και μετακινείται υποβασταζόμενη, με πατερίτσες ή σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το δράμα της Ντέμπι Χόρτον οφείλεται στην υπερτροφία του στήθους της. Το μέγεθος των μαστών της έχει ξεφύγει προ πολλού από οτιδήποτε θα θεωρούνταν ως φυσιολογικό για την ηλικία και τον σωματότυπο της συγκεκριμένης γυναίκας.

Η Χόρτον απευθύνει δημόσια έκκληση για βοήθεια -κατ' ουσίαν κάνει έρανο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας δωρεών- προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέμβαση σμίκρυνσης του στήθους της.

Το NHS, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, δεν καλύπτει τον συγκεκριμένο τύπο εγχείρησης, οπότε η Ντέμπι Χόρτον εναποθέτει τις ελπίδες της στην καλοσύνη των ξένων.

Τα μαρτύρια της Χόρτον ξεκίνησαν εν ώρα εργασίας.

Ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ, κάποια ημέρα έσκυψε για να τακτοποιήσει κάποια προϊόντα στα ράφια. Ανασηκώνοντας τον κορμό της, ένιωσε τη σπονδυλική της στήλη να υποχωρεί, ακριβώς όπως θα συνέβαινε σε έναν αρσιβαρίστα ο οποίος αποπειράται να σηκώσει βάρος πέραν των δυνάμεών του.

Η Χόρτον υποβλήθηκε σε τουλάχιστον τρεις επεμβάσεις αποκατάστασης των βλαβών στη σπονδυλική της στήλη, εν τω μεταξύ όμως η ζωή της καταστράφηκε. Οι διαρκείς και σχεδόν αφόρητοι πόνοι, η ανικανότητα να αυτοεξυπηρετηθεί, το αίσθημα απογοήτευσης και ντροπής για την κατάστασή της την οδήγησαν στην κατάθλιψη και την αποκοπή από τον περίγυρο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Ντέμπι Χόρτον ενημερώθηκε από τον γιατρό της ότι πάσχει από τον αυτοάνοσο «λύκο». Και εξαιτίας του, το δέρμα της είναι τρομακτικά ευερέθιστο, με αποτέλεσμα ο στηθόδεσμος να μην είναι ανεκτός. Αδυνατώντας να πιστέψει και η ίδια το πόσο βάναυσα την τιμωρεί η μοίρα, η Χόρτον λέει ότι «εξαιτίας του ''λύκου'', δεν μπορώ να φορέσω σουτιέν και γι' αυτό το βάρος του στήθους μου πιέζει ακόμη περισσότερο τη σπονδυλική μου στήλη».

Η ειρωνεία είναι ότι η Ντέμπι Χόρτον, αν και ανέκαθεν γεματούλα και με αναλογικά μεγάλο στήθος, ήταν φανατική ερασιτέχνης αθλήτρια, με συμμετοχές σε πολύ απαιτητικούς αγώνες τριάθλου κ.λπ.

Μέσω της πλατφόρμας uk.gofundme.com, η Ντέμπι επιδιώκει να συγκεντρώσει το ποσόν των 7.000 λιρών, όσο δηλαδή κοστίζει η επέμβαση για την μείωση των διαστάσεων του στήθους της.

Η ίδια πιστεύει ότι μόνο έτσι θα βρει τη λύτρωση από τα πρωτοφανή της βάσανα. Προς το παρόν όμως, στο λογαριασμό της έχουν συγκεντρωθεί λιγότερες από 200 λίρες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ