2020-09-12 20:36:11
Φωτογραφία για Αυξήσεις - ρεκόρ στα καθημερινά κρούσματα σε Τσεχία και Ουγγαρία
Άνοιξαν ξανά τα σχολεία στην Ουγγαρία, δεν υπάρχει διάθεση για επιβολή νέων αυστηρών μέτρων

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 916 νέα κρούσματα της Covid-19, μακράν ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν τα σχολεία και οι αρχές δεν δείχνουν διατεθειμένες να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού την άνοιξη.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν από επιπλοκές της Covid-19 δύο ηλικιωμένοι, που έπασχαν από χρόνια, υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που συμμετείχε νωρίς το πρωί σε μια συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, είπε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Από την αρχή της πανδημίας στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 11.825 κρούσματα και 633 θάνατοι.

Αύξηση ρεκόρ και στην Τσεχχία

Η Τσεχία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερή της έως τώρα ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφοντας 1.447 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαίων χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας αυτή την εβδομάδα με στόχο να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επιχειρήσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ