2020-09-12 21:11:15
Φωτογραφία για Maserati
  Maserati επιδιώκει να επανέλθει για να αποκαταστήσει τη φήμη της ως κατασκευαστής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων και το πλάνο της επανέναρξης των δραστηριοτήτων της, προβλέπει ένα εντυπωσιακό όγκο νέων μοντέλων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η Maserati παρουσίασε ένα τολμηρό σχέδιο επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων της στο οποίο περιλαμβάνεται η παρουσίαση ούτε λίγο, ούτε πολύ, 13 νέων μοντέλων συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρικών έως το τέλος του 2024. Το σχέδιο αναβίωσης ξεκίνησε με την κυκλοφορία του νέου supercar MC20, το οποίο θα χρησιμεύσει ως ναυαρχίδα για την Ιταλική μάρκα. Το MC20 προβλέπεται να έχει κινητήρα twin-turbo V6 με απόδοση 621 ίππους, ενώ από το σχεδιασμό της Maserati προβλέπεται και η παρουσίασή του σε πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή το 2022. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε νέο μοντέλο της Maserati που ανακοινώνεται τώρα αλλά και αυτά που αναμένονται στο άμεσο μέλλον, θα διατίθενται και ως αμιγώς ηλεκτρικά ή PHEV υβριδικά
. Τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της Maserati θα αρχίσουν να παρουσιάζονται το 2022 και όλα θα φέρουν την επωνυμία Folgore, που σημαίνει κεραυνός στα ιταλικά. Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν διάταξη με τρεις κινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και δύο στον πίσω. Αυτό θα επιτρέψει τη μετάδοση της ισχύος και στους 4 τροχούς, με την κατανομή της ροπής να γίνεται με ακρίβεια στον κάθε έναν ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες πρόσφυσης, μέσω μιας ιδιαίτερα εξελιγμένης τεχνολογικά μονάδας διαχείρισης.

Το σύστημα EV θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 800V που επιτρέπει ρυθμούς φόρτισης έως 300kW, ενώ χρησιμοποιώντας τους κινητήρες της Formula 1 και της Formula E, η Maserati ισχυρίζεται ότι θα επιτρέψει μεγαλύτερη αυτονομία και αυξημένη αποδοτικότητα. Το σχέδιο επανάκαμψης της Maserati θα ξεκινήσει με το MC20 με τον V6 κινητήρα, που αναμένεται να παρουσιαστεί έτοιμο για την προώθησή του στην αγορά τον επόμενο χρόνο. Θα ακολουθηθεί από το νέο μικρό SUV της εταιρείας, το Grecale, που θα είναι βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στην Alfa Romeo Stelvio. Τα νέα GranTurismo και GranCabrio θα κυκλοφορήσουν επίσης το επόμενο έτος, με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις και των δύο να έρχονται το 2022. Το 2022 αναμένονται και οι ηλεκτρικές εκδόσεις του MC20 και του Grecale SUV, ενώ το επόμενο έτος (2023) θα κάνει ντεμπούτο το ολοκαίνουργιο Quattroporte με κινητήρα εσωτερικής καύσης και τις ηλεκτρικές του παραλλαγές. Κατόπιν, θα ακολουθήσει η νέα γενιά Levante και πάλι με κινητήρες εσωτερικής καύσης και EV.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ