2020-09-13 00:49:39
Φωτογραφία για Δώδεκα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας – Τέλος ο ΕΝΦΙΑ σε 26 νησιά, καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης
Μέτρα ύψους 6,8 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της Οικονομίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δώδεκα βήματα αυτοπεποίθησης που διαμορφώνουν έναν οδικό χάρτη έως το 2021», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Σήμερα, από την Θεσσαλονίκη, ανακοινώνω 12 ακόμα πρωτοβουλίες για να προστατευτεί η απασχόληση και η παραγωγική δραστηριότητα όσο θα διαρκεί η υγειονομική κρίση. Και να στηριχθεί το εισόδημα των πιο αδύναμων στο δύσκολο διάστημα που έχουμε μπροστά μας».

Τέσσερα από τα νέα μέτρα -σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό-, στηρίζουν την εργασία, τρία τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τις επενδύσεις και ακόμη πέντε το εισόδημα των πιο αδύναμων.

Συγκεκριμένα:

Μειώνονται κατά 3 μονάδες από 39,7 στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2021.Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα επαγγελματίες και αγρότες για το 2021.Θεσμοθετείται πρόγραμμα επιδότησης 100 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.Επεκτείνεται το πρόγραμμα Συν-Εργασία έως το τέλος του 2020.Ανοίγει άμεσα ο 3ος κύκλος της ευνοϊκής χρηματοδότησης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.Θεσπίζεται το μέτρο των υπέρ αποσβέσεων και σε πράσινες επενδύσεις έως το 2023.Τον Οκτώβριο καταβάλλονται σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους τα αναδρομικά, συνολικού ποσού 1,4 δισ
. ευρώ.Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά.Για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε η πανδημία αναβάλλεται έως το 2021 η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και χρεών στην εφορία.Επεκτείνεται για έξι μήνες ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ.Η α’ κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό έως το τέλος του 2020.Παρατείνονται για δυο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων σε 50 για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ