2020-09-13 11:32:50
Φωτογραφία για Κοντοζαμάνης: Αυτό είναι το πρωτόκολλο για την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού σε νοσοκομείο
ΟΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης / Φωτογ: INTIMENEWS

Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού στο προσωπικό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα για το νοσοκομείο «Αττικόν», λόγω θετικοποίησης τεστ για SARS CoV-2 σε ασθενή της ΜΕΘ εκτός της πτέρυγας για Covid-19 και σε τρεις νοσηλευτές, μετά τον γενόμενο έλεγχο σε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, με απόφαση της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου, μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνονται εισαγωγές και δεν θα δίνονται εξιτήρια από τη ΜΕΘ.

Οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται:


Προσωπικό με θετικό τεστ και συμπτώματα παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, κάνει νέο τεστ τη 14η ημέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

Προσωπικό με θετικό τεστ, αλλά εξ αρχής χωρίς συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα 7 ημέρες, κάνει νέο τεστ την 7η ημέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

Προσωπικό με αρνητικό τεστ, αλλά με συμπτώματα συμβατά με Covid-19 στη συγκεκριμένη περίοδο, παραμένει σε καραντίνα, κάνει νέο τεστ 2 ημέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, και εάν το τεστ είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/kontozamanis-protokollo-kroysmatos-nosokomeio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ