2020-09-14 21:09:41
Φωτογραφία για Liberation: «Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στη Μόρια»
LibΑφιερωμένο στον κατεστραμμένο προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» μεταφέροντας το ηχηρό μήνυμα των

προσφύγων που έμειναν άστεγοι. «Δεν θέλουμε λουμε να ξαναγυρίσουμε στη Μόρια», γράφει ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας ενώ στις εσωτερικές σελίδες ο αναγνώστης διαβάζει το δισέλιδο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της εφημερίδας.

Στο ρεπορτάζ της, η δημοσιογράφος γράφει χαρακτηριστικά: «Μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό στη Μόρια, οι πρόσφυγες περιπλανιούνται σε μια εμπορική περιοχή στο ελληνικό νησί της Λέσβου. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να ενσωματωθούν στο νέο καταυλισμό προσφύγων... Οι Ευρωπαίοι συμφωνούν να λάβουν εκατοντάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα».

«Μόλις άνοιξε ένα νέο στρατόπεδο; Δεν θέλουμε να πάμε Θα είναι σαν φυλακή, δεν θα έχουμε πλέον το δικαίωμα να φύγουμε. Αυτό είναι αρκετό, έχουμε ήδη βιώσει τόσα πολλά δεινά στη Μόρια…», δηλώνει ο Γιουσούφ ένας νεαρός μετανάστης από τη Δυτική Αφρική, με το πρόσωπό του καταϊδρωμένο, κάτω από τον καυτό ήλιο».


«Τέσσερις μέρες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε εντελώς το κέντρο υποδοχής στη Μόρια, τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό στην Ευρώπη, ο θυμός φουντώνει μεταξύ των προσφύγων που συσσωρεύονται σε έναν δρόμο που διασχίζει μια βιομηχανική περιοχή, στη Λέσβου».

«Στο βάθος, μπορούμε να δούμε το Αιγαίο που λάμπει, πιστό στην εικόνα του καρτ ποστάλ, αυτό που κάνει τόσους πολλούς τουρίστες να ονειρεύονται. Όμως οι πρόσφυγες που έφυγαν από την φλεγόμενη Μόρια, δεν είναι ευπρόσδεκτοι εκεί», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ