2020-09-15 07:00:13
Φωτογραφία για Μάσκες παντού σε όλη την Αττική; Τα μέτρα που είναι σε συζήτηση
Προ των πυλών βρίσκεται η λήψη νέων μέτρων στην Αττική για τον κοροναϊό, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας «σαρώνει» τη χώρα και έχει δημιουργήσει έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές, με «πρωταθλήτρια» την πρωτεύουσα.

Όπως προκύπτει από τις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο στην Αττική είναι ιδιαίτερα μεγάλο και τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στην περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι σταθερά πάνω από 100. Και τη Δευτέρα η Αττική ήταν ξανά στο κόκκινο με 102 κρούσματα επί συνόλου 180.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσε το MEGA, αργά το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ετοίμασαν λίστα προτάσεων και την παρέδωσαν στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Το «καυτό» ερώτημα: Μάσκες παντού σε όλη την Αττική;

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει νέα οριζόντια μέτρα για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αττική και η Πέλλα. Αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας σε όλους τους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς.


Το κύριο ερώτημα είναι αν τα μέτρα αυτά θα αφορούν μόνο στους δήμους με τα περισσότερα κρόυσματα ή σε όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι το κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς, ενώ ακολουθούν δήμοι των βορείων προαστίων.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε να αποφύγει την καθολική χρήση μάσκας, η οποία όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί ως μέτρο.

Κυλιόμενο ωράριο – Περιορισμός μετακινήσεων

Μια άλλη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είνι το κυλιόμενο ωράριο τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κάτι που αναμένεται να έχει ως συνέπεια την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στις ώρες αιχμής.

Παράλληλα, θεωρείται σίγουρο ότι ακόμη λιγότεροι από τους 50 άτομα στους κλειστούς χώρους και 100 άτομα στους ανοιχτούς θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις και τελετές, όπως για παράδειγμα γάμοι και βαπτίσεις. Περαιτέρω περιορισμοί εξετάζονται και στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, ακόμη λιγότεροι θα μπορούν να κάθονται ακόμα και ως παρέα στα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν αποκλείεται επίσης τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν και νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Τέλος, θα υπάρξει σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, στους πιο επιβαρυμένους δήμους.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ