2020-09-16 11:07:29
Φωτογραφία για Μήνυση σε δικαστικό υπάλληλο που αρνήθηκε σε δικηγόρο αντίγραφα δικογραφίας
Δικαστικός υπάλληλος του Πρωτοδικείου Αθηνών, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε σε δικηγόρο να χορηγήσει αντίγραφα δικογραφίας, παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος έκλεινε φάκελο την επόμενη μέρα.

Ο δικηγόρος κατέφυγε στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου από τον οποίο δόθηκε εντολή να δοθούν τα αντίγραφα της δικογραφίας στον δικηγόρο. Παρ΄ όλα αυτά, ο υπάλληλος του Πρωτοδικείου αρνήθηκε και πάλι να χορηγήσει τα ζητούμενα αντίγραφα.

Ο δικηγόρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του δικαστικού υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Αθηνών, για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε ήδη η αυτόφωρη διαδικασία κατά του δικαστικού υπαλλήλου, ενώ μετά το περιστατικό ο υπάλληλος απέστειλε ηλεκτρονικά στον δικηγόρο τα αντίγραφα της δικογραφίας που ζητούσε.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αφού έλαβε γνώση της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε κατά του δικαστικού υπαλλήλου, κοινοποίησε την αναφορά αυτή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και στον προϊστάμενο του τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Γεώργιο Γρίβα, για «να λάβουν γνώση και να προβούν στις δέουσες ενέργειες».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ