2020-09-16 11:11:17
Φωτογραφία για Γερμανία: Βολές από παντού δέχεται η Μέρκελ για την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα
Πυρά απ' όλες της πλευρές δέχονται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ για την υποδοχή 1.500 προσφύγων από τα ελληνικά

νησιά. Κι αν η οργάνωση υπέρ του ασύλου «Pro Asyl» θεωρεί ότι η πρόταση παγιώνει τη μόνιμη παραμονή των προσφύγων στα νησιά και οι Πράσινοι ζητούν την υποδοχή τουλάχιστον 5.000 προσφύγων, η ακροδεξιά θεωρεί την πρόταση μοιραία. Διαμαρτυρίες εκδηλώνονται και από τους Σοσιαλδημοκράτες, που θεωρούν ότι δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν η δική τους γνώμη και η ακροδεξιά τη θεωρεί μοιραία.

Η γερμανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρ του ασύλου «Pro Asyl» επικρίνει την πρόταση να γίνουν δεκτοί στη Γερμανία (μόνο) 1.500 πρόσφυγες (γενικώς) από τα ελληνικά νησιά. Ο διευθύνων σύμβουλος της «Pro Asyl» Γκιούντερ Μπούρκχαρντ επέκρινε το γεγονός ότι «δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της απόφασης οι πρόσφυγες του καταυλισμού της Μόριας στη Λέσβο. Πρόκειται για μια κακή συμβιβαστική πρόταση δεδομένου ότι αφορά γενικώς πρόσφυγες από ελληνικά νησιά για τους οποίους έχει ήδη αναγνωριστεί ότι έχουν ανάγκη προστασίας. Τελικά, η πρόταση καταλήγει στο να παγιώσει την κατάσταση, δηλαδή τη μόνιμη παραμονή τους στα νησιά», είπε.


Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ έκανε λόγο για μια προσφορά «άλλοθι» και ζήτησε την ταχεία υποδοχή 5.000 προσφύγων.

Αντιδρούν οι Σοσιαλδημοκράτες

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ρολφ Μίτσενιχ επεσήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αποτελείται μόνο από την καγκελάριο και τον υπουργό Εσωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο ο κυβερνητικός συνασπισμός θα συμφωνήσει σε έναν συγκεκριμένο αριθμό και βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ουσιαστικά απορρίπτει την υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά και αξιολόγησε την πρόταση της Μέρκελ και του Ζεέχοφερ ως «μοιραίο μήνυμα».

Με πληροφορίες από DeutschalndfunkΑ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ