2020-09-16 22:40:06
Φωτογραφία για Μπαρμπέιντος καταργούν τη βασίλισσα Ελισάβετ από επικεφαλής του κράτους
Το αποικιακό τους παρελθόν εγκαταλείπουν τα Μπαρμπέιντος, που ανακοίνωσαν ότι θέλουν να καταργήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ από επικεφαλής κράτους και να γίνουν Δημοκρατία.

Το ανατολικότερο νησί της Καραϊβικής, πρώην βρετανική αποικία, κέρδισε την ανεξαρτησία του το 1966. Ωστόσο, διατήρησε επίσημο δεσμό με τη βρετανική μοναρχία, στο πρότυπο και άλλων χωρών που αποτέλεσαν τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας.

«Ήρθε η ώρα για να αφήσουμε πλήρως πίσω μας το αποικιακό παρελθόν μας», δήλωσε η γενική κυβερνήτης των Μπαρμπέιντος Σάντρα Μέισον, μιλώντας εκ μέρους της πρωθυπουργού Μία Μότλεϊ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι οι πολίτες θέλουν έναν επικεφαλής κράτους από τα Μπαρμπέιντος, κάτι που αποτελεί «απόλυτη έκφραση της πεποίθησής μας για το ποιοι είμαστε και για το τι είμαστε ικανοί να επιτύχουμε».

«Τα Μπαρμπέιντος θα πραγματοποιήσουν το επόμενο λογικό βήμα προς την απόλυτη εθνική κυριαρχία και θα γίνουν Δημοκρατία όταν θα γιορτάζουμε την 55η μας Επέτειο της Ανεξαρτησίας μας», είπε η Μέισον. Η επέτειος θα εορταστεί τον Νοέμβριο του επόμενου χρόνου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ