2020-09-16 22:49:08
Φωτογραφία για Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου – Πομπέο για Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο
Η επικοινωνία των δύο υπουργών Εξωτερικών έρχεται λίγα 24ωρα μετά το ταξίδι-αστραπή του Μάικ Πομπέο στην ΚύπροΕπικοινωνία με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο είχε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Ο Μάικ Πομπέο είχε βρεθεί το Σάββατο στην Κύπρο, σε συνέχεια των επικοινωνιών που είχε το τελευταίο διάστημα ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά το ταξίδι αστραπή έγινε δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και έπειτα από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Για την απόφαση της Άγκυρας να μην εκδώσει νέα Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο και να επιστρέψει το Oruc Reis στην Αττάλεια, ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει:

«Δεν εκδώσαμε νέα Navtex, επειδή το Oruc Reis χρειάζεται συντήρηση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για νέα Navtex υπό αυτά τα δεδομένα. Κάποιοι αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή σαν οπισθοχώρηση, και η αντιπολίτευση της χώρας σκέφτηκε έτσι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια».

Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες θα γίνει, αύριο, η συνάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και ΝΑΤΟ για να συνεχιστεί η συζήτηση ως προς τις προτάσεις του γγ ΝΑΤΟ με τις ελληνικές παρατηρήσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ