2020-09-17 23:27:00
Φωτογραφία για Γερμανικά κρουαζιερόπλοια ετοιμάζονται να στεγάσουν πρόσφυγες στη Λέσβο
Μετά την καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια την περασμένη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση εξέτασε την περίπτωση να αξιοποιήσει και πλοία για τη στέγαση των προσφύγων

Γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες είναι έτοιμες να διαθέσουν τα πλοία τους σε τιμή κόστους.

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Λέσβο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά κρουαζιερόπλοια για τη στέγαση των προσφύγων, προτείνει η αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Καταρίνα ΜπάρλεΪ. Σειρά ναυτιλιακών εταιρειών έχουν υποβάλει πρόταση να διαθέσουν τα πλοία τους σε τιμή κόστους, δηλώνει η πολιτικός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στο δίκτυο επαρχιακού τύπου RND. Δεδομένου ότι η αγορά κρουαζιέρας έχει καταρρεύσει, πολλές από αυτές τις εταιρίες θα ήταν «ευγνώμονες» για εναλλακτικές πηγές εσόδων, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Έρικ Μάρκβαρντ στο ίδιο δίκτυο. Εκτός αυτού, για πολλά πλοία έχουν ήδη καταρτιστεί σχέδια επιδημιολογικής ασφάλειας.


Έτοιμη να διαθέσει κρουαζιερόπλοιά της στη Λέσβο είναι η γερμανική εταιρεία «Phoenix Reisen». «Έχουμε πλοία που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα εδώ στη Γερμανία, ενώ οι άνθρωποι στη Λέσβο είναι χωρίς τουαλέτες και δεν ξέρουν που να κοιμηθούν», δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Γιοχάνες Τσουρνίντεν. Πρόθυμη επί της αρχής για συνομιλίες όπως και για την αποστολή πλοίων δηλώνει η TUI. Όπως όμως επισημαίνει εκπρόσωπος του ομίλου, η εφαρμογή ανθρωπιστικών μέτρων προστασίας και στέγασης ανήκει στα καθήκοντα του δημοσίου.

Η πρόταση των γερμανών πολιτικών δεν είναι νέα. Μετά την καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια την περασμένη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση εξέτασε την περίπτωση να αξιοποιήσει και πλοία για τη στέγαση των προσφύγων.

Πηγή: Deutsche Welle
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ