2020-09-18 00:23:23
Φωτογραφία για Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς ρευστοποίησε τις μετοχές του στα McDonald’s
Η επενδυτική εταιρεία του μεγιστάνα της τεχνολογίας πούλησε για $40 εκατ. το 7% που κατείχε τα τελευταία πέντε χρόνια στο μεγαλύτερο διαχειριστή ταχυφαγείων McDonald's, την Arcos Durados με έδρα το Μοντεβιδέο

Η εταιρεία επενδύσεων του Μπιλ Γκέιτς πούλησε τις μετοχές που κατείχε στον μεγαλύτερο ανεξάρτητο διαχειριστή εστιατορίων (franchisee) McDonald’s στον κόσμο, αποχωρώντας από μια εκμετάλλευση επένδυση που μετρούσε περισσότερα από πέντε χρόνια.

Η Cascade Investment δεν κατέχει πλέον μετοχές στην Arcos Dorados Holdings Inc., έχοντας προηγουμένως μερίδιο περίπου 7% στην εταιρεία, αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Το φιλανθρωπικό fund του Γκειτς εκποίησε επίσης το μετοχικό του μερίδιο ύφους 2,4% στην ίδια εταιρεία.

Η Cascade Investment και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates επένδυσαν για πρώτη φορά στο Arcos Dorados, που λειτουργεί όλα τα εστιατόρια McDonald’s στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, στις αρχές του 2014.


Οι μετοχές της εταιρείας που έχει έδρα το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης – και της οποίας το όνομα σημαίνει «χρυσές αψίδες» στα Ισπανικά, παραπέμποντας στο λογότυπο της McDonald’s – έχουν χάσει από τότε περισσότερο από το μισό της αξίας τους.

Τον Αύγουστο, ο Arcos Dorados ανέφερε πτώση των εσόδων κατά 60% για το δεύτερο τρίμηνο λόγω της λαίλαπας του κορωνοϊού. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 47% φέτος ενώ υποχωρούν σήμερα κατά 1,2% στα $4,26 στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ο Γκέιτς, 64 ετών, διοχετεύει τα έσοδα από τη Microsoft σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία μετοχών μέσω της Cascade Investment. Ο μεγιστάνας που έχει προσωπική περιουσία 123 δισ. δολαρίων έχει μερίδια σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από σιδηροδρόμους και αγροτικές εκμεταλλεύσεις μέχρι τον κατασκευαστικό κλάδο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ