2020-09-18 22:32:34
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: Δυστυχώς η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το «νησί» της
«Δυστυχώς μιλάμε για νησί της. Διότι το δώσαμε αυτό το νησί στο παρελθόν», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου Στη διάρκεια της τελευταίας του συνέντευξής του στο CNN Turk,

o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε τη … «λύπη» του, που το Καστελόριζο ανήκει στην Ελλάδα, αναφέροντας πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε «το νησί της», δηλαδή πως πρόκειται για κομμάτι της ελληνικής επικράτειας.

«Η Ελληνίδα πρόεδρος Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το νησί της, εντάξει; Δυστυχώς μιλάμε για νησί της. Διότι το δώσαμε αυτό το νησί στο παρελθόν. Δώσαμε το Καστελόριζο στους Ιταλούς και οι Ιταλοί το έδωσαν στην Ελλάδα. Έτσι δώσαμε αυτά τα κοντινά νησιά μας. Στο παρελθόν (οι Τούρκοι δάσκαλοι) προσπαθούσαν στα σχολικά βιβλία του δημοτικού και του γυμνασίου να μας πουν πως επρόκειτο για μία μεγάλη επιτυχία, αλλά δυστυχώς το βλέπουμε» σχολίασε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στρέφοντας ουσιαστικά τις βολές του κατά του Μουσταφά Κεμάλ και όσα αποδέχτηκε το 1923 με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Με τη Συνθήκη της Λωζάνης τα Δωδεκάνησα, ανάμεσά τους και το Καστελόριζο, επιδόθηκαν στην Ιταλία, για να παραχωρηθούν οριστικά στην Ελλάδα το 1947 μετά το τέλος του Β΄ Π.Π.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ