2020-09-18 22:41:56
Φωτογραφία για «Η ΕΕ να διαμορφώσει σαφή και αποφασιστική στάση έναντι της Τουρκίας»
Στην ανάγκη η ΕΕ να εξετάσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που κατέχει προκειμένου να διαμορφώσει μια σαφή και αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία, συμφώνησαν ο

Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Γάλλος Υπουργός είχαν σήμερα συνάντηση, κατά την οποία συζήτησαν σειρά θεμάτων, όπως το προσεχές έκτακτο Συμβούλιο της ΕΕ, οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, το Μεταναστευτικό, η πανδημία και οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Κύπριος αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, είπε αρχικά πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου με τον Γάλλο αξιωματούχο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις άριστες σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Εξέφρασε, όπως είπε ο κ. Σεντώνας, την ικανοποίησή του για την αποφασιστική στάση του Προέδρου Μακρόν σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.


Εκτενής συζήτηση για την παραβατικότητα και τις απειλές της Τουρκίας

Είπε στη συνέχεια πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Γάλλος Υπουργός συζήτησαν εκτενώς για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, τις απειλές της σε σχέση με την Αμμόχωστο και για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόσθεσε πως συζήτησαν επίσης το Μεταναστευτικό, την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και τις επιπτώσεις που προκαλεί στην οικονομία.

«Η ΕΕ να εξετάσει όλα τα διαθέσιμα μέσα»

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις σε σχέση με την ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Όπως επεσήμανε ο κ. Σεντώνας, και οι δύο σημείωσαν την ανάγκη η ΕΕ να εξετάσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που κατέχει προκειμένου να διαμορφώσει μια σαφή και αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία αγνοώντας το διεθνές δίκαιο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα κρατών μελών της Ένωσης.

Ο κ. Σεντώνας είπε πως από την πλευρά του, ο Γάλλος αξιωματούχος εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της χώρας του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη και η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τραμπ κόβει το TikTok στις ΗΠΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τραμπ κόβει το TikTok στις ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ