2020-09-18 23:18:02
Φωτογραφία για X1 Card: Τα απίστευτα χαρακτηριστικά της «πιο έξυπνης πιστωτικής»
Η Apple Card έχει ένα σοβαρό ανταγωνιστή - Tι γνωρίζουμε για την νέα πιστωτική κάρτα για την οποία η λίστα αναμονής έχει ανοίξει ήδη

Εάν έχετε μπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, θα έχετε πιθανώς δει στα δημοφιλή trend τις λέξεις «X1» ή «X1 Card».

Οι λέξεις παραπέμπουν σε μια νέα πιστωτική κάρτα. Αλλά την συγκεκριμένη κάρτα δεν την εκδίδει τράπεζα, καθώς πίσω από την X1 Card είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε από πρώην στελέχη του Twitter και χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή του PayPal Μαξ Λέβτσιν και τον πρώην COO του Twitter Άνταμ Μπέιν.

Με αυτή την τεχνολογική υποδομή από πίσω, δεν είναι περίεργο το X1 χαρακτηρίζεται ως «η πιο έξυπνη πιστωτική κάρτα που έγινε ποτέ». Βαρύς ισχυρισμός, που παραπέμπει μάλιστα στην Apple και την Apple Card.

Το X1 είναι φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι (η Apple Card είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο). Αλλά πόσο ακριβής είναι ο ισχυρισμός περί «εξυπνότερης κάρτας»; Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, αυτά είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της που κάνουν τη διαφορά:


Αυτόματη λήξη εικονικών καρτών: Είναι πιθανό ότι σας έχει συμβεί – να βάλετε τον αριθμό της κάρτας σας για μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο σε μια υπηρεσία ή μια συνδρομή, να το ξεχάσετε και να διαπιστώσετε αργότερα ότι έχετε χρεωθεί με μια (ακριβή) φουλ συνδρομή. Η κάρτα X1 επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικονικές πιστωτικές κάρτες που έχουν ξεχωριστούς αριθμούς μεμονωμένων καρτών, οι οποίες λήγουν αυτόματα μετά από προκαθορισμένο χρόνο. Έτσι με την κάρτα X1 η δωρεάν δοκιμή, μόλις λήξει, δεν μπορεί να μετατραπεί αυτόματα σε συνδρομή επί πληρωμή.

Ακυρώσεις συνδρομής με ένα κλικ: Αν διαπιστώνετε ένα μοτίβο εδώ, έχετε δίκιο. Οι άνθρωποι στο X1 φαίνεται να σιχαίνονται τα τέλη συνδρομής και τις αυτόματες ανανεώσεις και τις πολύπλοκες διαδικασίες για την ακύρωσή τους. Έτσι η κάρτα προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συνδρομής με ένα κλικ.

Ειδοποιήσεις άμεσης επιστροφής χρημάτων: Όταν μια αγορά επιστρέφεται, η κάρτα X1, στέλνει άμεση ειδοποίηση για την αναστροφή της χρέωσης και την επιστροφή χρημάτων.

Διαχείριση αποδείξεων: Η εφαρμογή που συνοδεύει την κάρτας σάς επιτρέπει να επισυνάψετε αποδείξεις σε συναλλαγές απευθείας στην εφαρμογή.

Πόντοι για κάθε αγορά: Ό, τι κι αν αγοράσετε, θα σας πριμοδοτεί με 2 πόντους για κάθε δολάριο δαπανάτε. Αν οι δαπάνες μέσω της κάρτας ξεπεράσουν τα 15.000 $ στην κάρτα κάθε χρόνο, το μπόνους ανεβαίνει σε 3 πόντους για κάθε δολάριο δαπάντης – και μάλιστα από το πρώτο δολάριο. Εάν συστήσετε ένα φίλο σας στην κάρτα X1, για ένα μήνα το μπόνους ανεβαίνει σε 4 πόντους για κάθε δολάριο δαπάνης.

Πιστωτικά όρια βάσει εισοδήματος: Σε αντίθεση με άλλες πιστωτικές κάρτες, η κάρτα X1 βασίζει το πιστωτικό σας όριο στο εισόδημά σας και όχι στο πιστωτικό προφίλ όπως καθοριζεται απο τις παραδοσιακές τράπεζες. Η εταιρεία λέει ότι αυτό επιτρέπει πιστωτικό όριο έως και πέντε φορές υψηλότερο από τις παραδοσιακές κάρτες.

Χωρίς προμήθειες για πολλούς τύπους συναλλαγών: Η κάρτα X1 δεν έχει ετήσια χρέωση, δεν έχει πέναλντι καθυστερημένης χρέωσης και καμία χρέωση για διεθνείς συναλλαγές. Το πραγματικό επιτόκιο της θα κυμαίνεται από 12,9% έως 19,9%.

Η κάρτα X1 θα κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή το χειμώνα του 2020, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής από σήμερα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ