2020-09-19 08:57:10
Φωτογραφία για Vermeer Zen 3 φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει επεξεργαστές 10 πυρήνων
O Yuri "1usmus" Bubliy, δημιουργός των "DRAM Calculator for Ryzen" και  "ClockTuner for Ryzen" αποκάλυψε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τους επερχόμενους AMD Ryzen "Vermeer" Zen 3. 

Προβλέπει ότι η AMD θα ανεβάσει των αριθμό των πυρήνων σε αυτή τη γενιά, κάτι που περιλαμβάνει SKUs 10 πυρήνων, πιθανόν για να αντιπαρατεθεί ευθέως με την Intel στο multithreaded πεδίο. Η αρχιτεκτονική Zen 3 θα αποτελείται από CCDs (chiplets) 8 πυρήνων που θα μοιράζονται μια μονολιθική cache 32MB. Αυτό θα επιτρέψει στην AMD να δημιουργήσει chip 10 πυρήνων αποτελούμενα από 2 CCDs με ενεργοποιημένους 5 πυρήνες έκαστο.

Η επόμενη πληροφορία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους overclockers: Οι επεξεργαστές θα υποστηρίζουν ένα χαρακτηριστικό με την ονομασία "curve optimiser" που θα επιτρέπει εξατομικευμένο έλεγχο στους αλγόριθμους boost για κάθε πυρήνα ξεχωριστά. Η καμπύλη (curve) θα μπορούσε να σημαίνει μέχρι και ρύθμιση στη συχνότητα και στην τάση του κάθε πυρήνα. Απομένει να δούμε αν αυτό το χαρακτηριστικό θα παρέχεται σε CBS επίπεδο (UEFI setup) ή από το Ryzen Master λογισμικό.

Τέλος, υπάρχουν αναφορές ότι θα υπάρχουν νέοι διαιρέτες του Infinity Fabric που θα επιτρέπουν την περαιτέρω αύξηση των συχνοτήτων DCT (memory controller).

H ΑΜD αναμένεται να παρουσιάσει τους "Vermeer" εντός του 2020.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ