2020-09-21 21:16:17
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Πως καλλιεργείται η ταπείνωση και πως διατηρείται
Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατά κόσμον Όμηρος Μασούρας είναι μητροπολίτης στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου της Εκκλησίας της Κύπρου από το 1998. 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1962 στην Πάνω Ζώδεια, ένα χωριό κοντά στην Μόρφου της επαρχίας Λευκωσίας, στο οποίο έζησε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του. Το κοσμικό του όνομα ήταν Όμηρος. 

Τα παιδικά του χρόνια σημαδεύτηκαν από τον θάνατο του πατέρα του στα τα οκτώ του χρόνια, ενώ στην ηλικία των 12 βίωσε την τουρκική εισβολή και τον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, Πέτρου. 

Ως πρόσφυγας πλέον, πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στον προσφυγικό συνοικισμό των Λατσιών, έξω από την Λευκωσία. Το 1979 ξεκίνησε να σπουδάζει στην Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. 

Στην Αθήνα, κατά το δεύτερο έτος των σπουδών του, γνώρισε τον Άγιο Πορφύριο, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για περισσότερες πνευματικές εμπειρίες. 

Το 1981, γνώρισε τον πατέρα Ευμένιο Σαριδάκη στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων στο Αιγάλεω, ο οποίος έγινε πνευματικός του πατέρας. Το 1982, μετέβη για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος, όπου συνάντησε τον Άγιο Παΐσιο, και επισκέφθηκε επίσης το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, όπου γνώρισε τον μετέπειτα πνευματικό του καθοδηγητή, Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη.
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ