2020-09-21 22:05:46
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ η ΠτΔ λόγω της επίσκεψής της στην Κύπρο
«Δύο σκάνδαλα μαζί από την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ακίτ

Στο στόχαστρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Ακίτ, βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω των δηλώσεών της για την τριήμερη επίσημη επίσκεψή της στην Κύπρο, που ξεκίνησε την Δευτέρα.

«Δύο σκάνδαλα μαζί από την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ακίτ, που κατηγορεί την ΠτΔ τόσο για το πρόγραμμα της επίσκεψής της στην Κύπρο, όσο και για τις δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων που προηγήθηκαν με βολές προς την Τουρκία.

Γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα:

«Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ΠτΔ της Ελλάδας, που είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, πριν από την επίσκεψή της στον Ελληνοκυπριακό τομέα έθεσε στο στόχαστρο πάλι την Τουρκία
. Η Ελληνίδα πρόεδρος κατά την επίσκεψή της στη νότια Κύπρο θα επισκεφθεί και τους τάφος των ηγετών της ΕΟΚΑ που ήταν γνωστοί για τις σφαγές που έκαναν στους Τουρκοκυπρίους. Η ΠτΔ της Ελλάδας, που κλιμάκωσε την ένταση μην μπορώντας να χωνέψει την χρήση δικαιωμάτων που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, πριν από την επίσκεψή της στην ελληνοκυπριακή διοίκηση τόλμησε να θέσει στο στόχαστρο πάλι την Τουρκία. Η Ελληνίδα πρόεδρος προέβη σε θρασείες δηλώσεις. Η Ελληνίδα πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία στο νησί είναι εισβολέας».

Το δημοσίευμα κατηγορεί την ΠτΔ πως θα επισκεφθεί «τάφους ηγετών της ΕΟΚΑ», εννοώντας τους πεσόντες και απαγχονισθέντες ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 που είναι θαμμένοι στα Φυλακισμένα Μνήματα της Λευκωσίας και ψευδώς υποστηρίζει πως ευθύνονται για δολοφονίες Τουρκοκυπρίων. «Η ΠτΔ διέπραξε ένα ακόμη σκάνδαλο, υποστηρίζοντας πως η συμπεριφορά της Τουρκίας (που χρησιμοποιεί τα νόμιμα δικαιώματά της) στρέφεται κατά της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων κυριαρχίας κρατών-μελών ενώ απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η Ελληνίδα πρόεδρος κατά την επίσκεψή της στη νότια Κύπρο θα συναντηθεί με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη. Η Ελληνίδα πρόεδρος επίσης θα επισκέφθηκε τους τάφους ηγετών της ΕΟΚΑ που ήταν γνωστοί για τις σφαγές που έκαναν στους Τουρκοκυπρίους», καταλήγει το προκλητικό δημοσίευμα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ