2020-09-22 07:00:12
Φωτογραφία για Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η επιβολή lockdown στην Αττική. Σε κόκκινο συναγερμό τα νοσοκομεία
Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα, αφού η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της μάχης της με τον κοροναϊό. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους πως η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας στηρίζεται σε μία λεπτή κλωστή και είναι η αυστηρή τήρηση ή μη των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί.

Άπαντες πλέον, είτε πρόκειται για κυβερνητικά στελέχη, είτε για επιστήμονες παραδέχονται πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Πολλοί έχουν φτάσει, δε, να κάνουν ανοιχτά λόγο για γενικευμένο lockdown -τουλάχιστον- σε επίπεδο Περιφερειών.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μιλώντας στον Alpha, έκανε λόγο για κρίσιμες στιγμές. Βέβαια έσπευσε να ρίξει τους τόνους αναφορικά με ένα νέο lockdown λέγοντας πως πρέπει να δοκιμασθούν όλα τα διαθέσιμα μέτρα, ώστε να μην πάμε σε ένα σκληρό, οριζόντιο «λουκέτο» που πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή.


Από την άλλη πλευρά, μπορεί σήμερα να σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, ωστόσο αυτό ήταν αναμενόμενο από το πρωί, όταν ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για 243 κρούσματα στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ της Λέσβου. Τελικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κρούσματα στο ΚΥΤ ήταν 184, οπότε εν μέρει ήταν λογικό να υπάρξει «έκρηξη» κρουσμάτων.

Έτσι, η προσοχή δεν στρέφεται τόσο στα 453 κρούσματα της σημερινής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, αλλά στις δυο περιοχές που δίνουν 358 από το σύνολο. Πρόκειται για την Αττική, η οποία «φλέγεται» και από σήμερα ισχύουν νέα μέτρα και περιορισμοί.

«Βόμβα» κοροναϊού στο κέντρο της Αθήνας

Οι επιστήμονες μιλούν ανοιχτά για lockdown στην Αττική, με τον Νίκο Σύψα να αναφέρει, μιλώντας σήμερα στο MEGA, πως είναι η μοναδική λύση για να μην ξεφύγει η πανδημία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, δύο είναι οι ομάδες του πληθυσμού που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα. Η πρώτη είναι οι μετανάστες, καθώς ζουν πολλά άτομα μαζί σε σπίτια και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες. Η δεύτερη ομάδα είναι οι ηλικιωμένοι. Σε αυτή την ομάδα το πρόβλημα προκύπτει από τους οικείους τους, καθώς κολλούν από μέλη της οικογένειάς τους.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει πια άλλη επιλογή παρά μόνο τον περιορισμό της κυκλοφορίας σε πιο γενικευμένο βαθμό, και στο τέλος να έρθει και ο αποκλεισμός της Αττικής.

Πριν το lockdown αναμένεται να έρθει μεγαλύτερος περιορισμός της κίνησης, με το sms που γνωρίζαμε.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ