2020-09-22 23:10:56
Φωτογραφία για Οριστικό τέλος για το επενδυτικό project της ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου στο Λουξεμβούργο
  Την ίδια ώρα το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα του Λουξεμβούργου υπέβαλε

καταγγελία στη Γενική Εισαγγελία ζητώντας τη διερεύνηση δημοσιεύματος που κατήγγειλε πληρωμές 53 εκατ. ευρώ της ΦΑΓΕ σε εταιρείες «φαντάσματα» που συνδέονται με την ίδια την οικογένεια

Με μία ανακοίνωση ούτε καν 200 λέξεων το υπουργείο Οικονομικών του Λουξεμβούργου, και όχι η ίδια η ΦΑΓΕ, ανακοίνωσε το τέλος του μεγάλου, όπως παρουσιάστηκε προ τετραετίας, επενδυτικού πρότζεκτ προϋπολογισμού 277 εκατ. ευρώ της οικογένειας Φιλίππου στο Μεγάλο Δουκάτο. Εκεί όπου η οικογένεια μετέφερε to 2012 την έδρα της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας προκειμένου να γλυτώσει τις αναταράξεις της ελληνικής κρίσης Τρεις μέρες νωρίτερα τοπικό δημοσίευμα ανέφερε πως το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα υπέβαλε καταγγελία στη Γενική Εισαγγελία του Λουξεμβούργου ζητώντας τη διερεύνηση ενός άλλου αποκαλυπτικού δημοσιεύματος που προηγήθηκε και το οποίο υποστήριζε ότι η ΦΑΓΕ καταβάλλει 600.000 ευρώ μηνιαίως απ' το 2012 για υπηρεσίες σε δύο συμβουλευτικές εταιρείες χωρίς υπαλλήλους (Theta Phi και Alpha Phi). Μάλιστα το δημοσίευμα εκείνο συνέδεε τις συγκεκριμένες εταιρείες με την ίδια την οικογένεια Φιλίππου.


Σε ο,τι αφορά την περιβόητη επένδυση, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας αναφέρει πως η διοίκηση της ΦΑΓΕ ενημέρωσε χθες επισήμως πως αποσύρει το ενδιαφέρον προώθησης της επένδυσης της για τη δημιουργία μονάδας γιαουρτιού που θα απασχολούσε 300 εργαζομένους.

Στην ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Franz Fayot εκφράζει την λύπη του για την ακύρωση της επένδυσης εν μέσω μίας δύσκολης χρονικής περιόδου που θα ενίσχυε την οικονομία της χώρας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η ισχυροποίηση της βιομηχανίας της χώρας με δραστηριότητες που χρησιμοποιούν την αιχμή της τεχνολογίας και ακολουθούν φιλικότερη προς το περιβάλλον πολιτική. Μία τοποθέτηση με νόημα με δεδομένο ότι η ΦΑΓΕ αντιμετώπιζε σοβαρές αντιστάσεις από την τοπική κοινωνία για την επένδυση μη καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τις αναγκαίες περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του υπουργείου Οικονομικών η ΦΑΓΕ θα πουλήσει πίσω στο κράτος του Λουξεμβούργου την έκταση που της είχε δοθεί με προνομιακή τιμή στην οικονομική ζώνη Wolser. Η πώληση θα γίνει με την ίδια τιμή με την οποία είχε αγοραστεί απ' την εταιρεία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ