2020-09-23 01:50:41
Φωτογραφία για Στα όρια τους οι γιατροί στο νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω κορονοϊού – Βροχή παραιτήσεων – Δεν τις κάνει δεκτές το Υπουργείο Υγείας
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Η πλημμυρίδα ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας, έχει αρχίσει να δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος Υγείας. Η αρχή έγινε από το Nοσοκομείο της Νίκαιας, όπου μετά από γενική συνέλευση οι γιατροί αποφάσισαν ότι αδυνατούν να νοσηλεύσουν άλλα επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν μάλιστα, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, αλλά και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid-19, ενώ αναμένεται το πλήρες κείμενο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

Την υπόθεση γνωστοποίησε μέσω των social media, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, και γιατρός του νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"ΕΚΤΑΚΤΟ 22/9

Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.


Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID".

Κοντοζαμάνης: "Δεν γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις"

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, οπότε οι δύο επικεφαλής γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής απογευματινής ενημέρωσης της Τρίτης για τον κορονοϊό. Πρόσθεσε επίσης, ότι το νοσοκομείο ενισχύεται άμεσα με 10 επιπλέον κλίνες νοσηλείας Covid-19 και πλέον η δυναμικότητα του νοσοκομείου αγγίζει στο σύνολο, τις 40 κλίνες.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε: “Όπου χρειαστεί θα αυξήσουμε τις δυνάμεις και θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή! Η Νίκαια συνεχίζει να υποδέχεται περιστατικά και να διαχειρίζεται ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μάλιστα να σας πω ότι η παραίτηση, όπως γράφτηκε, του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας δεν έγινε δεκτή, συνεχίζει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του. Ο προγραμματισμός μας συνεχίζεται προκειμένου να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες”

Αναπλ. διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας: "Ενισχύεται η κλινική Covid-19 με προσωπικό και νέες κλίνες"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Νίκιας, Αναστάσιος Μύτογλου, στην οποία προαναγγέλλει την ενίσχυση του νοσοκομείου με στόχο “τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, όπως και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας λόγω της πανδημίας COVID-19”

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρξει αύξηση των κλινών που νοσηλεύουν θετικά κρούσματα και συγκεκριμένα, από 30 κλίνες (12 θετικών και 18 υπόπτων που διέθετε το νοσοκομείο μέχρι το Σάββατο 19/9/2020) σε 40 κλίνες (30 θετικών και 10 υπόπτων) προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας του λεκανοπεδίου.

Επίσης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης, η κλινική ασθενών COVID-19 “θα ενισχυθεί άμεσα με επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως είχε προγραμματιστεί, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος αλλά και της καλύτερης περίθαλψης των ασθενών”
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ