2020-09-23 10:44:50
Φωτογραφία για Πλατεία Βαρνάβα: Έφοδος της αστυνομίας για τον συνωστισμό -
Έφοδο πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Παρά το γεγονός ότι από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊου και απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ανω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και δημόσιους χώρους, αρκετοί φαίνεται πως δεν συμμορφώθηκαν. Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ υπάρχουν τουλάχιστον 20 «κόκκινα» σημεία όπου συγκεντρώνεται κοσμος κυρίως μετά τα μεσανυκτα όταν κατεβάζουν ρολά τα μπάρ, τα καφέ και τα εστιατόρια. Όπως για παράδειγμα η πλατεία Νέας Σμύρνης, Αγίας Παρασκευής, Συντάγματος, Κυψέλης, Καλλιθέας, Περιστερίου, στον Πειραιά, τη Γλυφαδα, την Κηφισιά αλλά και στο παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο μέχρι τη Βάρκιζα. Για τον λόγο αυτό, περιπολικά με αναμμένους φάρους θα περιπολούν ή θα σταθμεύουν σε αυτά τα σημεία και με ηχητικά μηνύματα θα ενημερώνουν τον κόσμο για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.


Αστυνομικοί με μάσκες και γάντια θα πλησιάζουν τους νέους και θα τους ζητούν να απομακρύνονται καθώς οποιαδήποτε συγκέντρωση άνω των εννέα ατόμων απαγορεύεται ενώ σε σημεία όπου υπάρχουν παγκάκια, σκαλοπάτια ή χώροι όπου μπορει να συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων θα μπαίνουν κορδελες αποκλεισμού. Παράλληλα, αστυνομικοί θα ενημερωνουν περίπτερα, μίνι μάρκετ να αποφεύγουν την πώληση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε νεαρά άτομα ενώ αν οι αστυνομικοί κατά τους ελέγχους δεν βρουν ανταπόκριση τότε θα γίνεται υποχρεωτική απομάκρυνση και φυσικά θα επιβάλλονται και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Οι οδηγίες που δόθηκαν απο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είναι να μπει «λουκέτο» στις πλατείες, σε αθλητικούς χώρους, λόφους και παραλίες για να αποφευχθούν σκηνικά ακραίου συγχρωτισμού. Ουσιαστικά, μιλάμε για ενα σχέδιο στο οποίο θα συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί και μπαίνει σε εφαρμογή απο σήμερα το βράδυ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ