2020-09-23 23:30:26
Φωτογραφία για «Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πλησιάζει για τις ΗΠΑ!»
Πώς σχολιάζει η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη τις εκλογές της 3η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ στη σκιά των Black Lives Matter και της πανδημίας του κορωνοϊού Η Αμερική ζει τον εφιάλτη του κορωνοϊού και τις μαζικές διαμαρτυρίες στους δρόμους με σύνθημα το ‘Black LivesMatter”. Διχασμένος λαός, αιματοκυλισμένοι δρόμοι, άδειες πόλεις είναι η κατάσταση ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα αναζητώντας τη σωτηρία του στις εξοχές.

Το χειρότερο όμως είναι πως οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020 δεν θα καθησυχάσουν τη χώρα, αλλά θα την διχάσουν περισσότερο καθώς αναμένεται να συμβεί ένα καταστροφικό υποθετικό σενάριο, το οποίο θα διαλύσει όχι μόνο τη χώρα αλλά θα υποσκάψει τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post αλλά και τις διάφορες κυριακάτικες πολιτικές εκπομπές των μεγάλων αμερικάνικων καναλιών, το βράδυ των αμερικάνικων εκλογών δεν θα υπάρξει καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα, καθότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν θα ψηφίσει με φυσική παρουσία στις κάλπες αλλά θα στείλει επιστολική ψήφο (λόγω κορωνοϊού), γεγονός που θα καθυστερήσει την καταμέτρηση μέχρι ίσως και ένα μήνα.


Οι ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τράμπ κατά 90% θα ψηφίσουν τον πρόεδρο με φυσική παρουσία στις κάλπες, αλλά οι ψηφοφόροι του πολιτικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν κατά 65% θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις.

Τι θα συμβεί λοιπόν; Ενώ προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Τζό Μπάιντεν του Δημοκρατικού Κόμματος, το βράδυ των εκλογών θα φαίνεται ο Ντόναλντ Τράμπ ως καθαρός νικητής των εκλογών, αλλά ακόμη δεν θα έχει καταμετρηθεί ένα ποσοστό ψήφων που μπορεί να φτάνει και το 30%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη καταγγέλλει από καιρό την επιστολική ψήφο ως μεγάλη απάτη για να προετοιμάσει τον κόσμο γι αυτό που πρόκειται να πράξει. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές αλλά και κατά τα λεγόμενά του, ο Ντόναλντ Τράμπ θα κηρύξει εαυτόν νικητή και ας περιμένει ακόμη την έκβαση των εκλογών και ας μην έχει καταμετρηθεί ένα μεγάλο ποσοστό των ψήφων της χώρας.

Οι δημοσιογράφοι αποκαλούν ήδη τη νύχτα των εκλογών «Νύχτα Καταστροφής για τις ΗΠΑ» καθώς εάν ο Τράμπ κηρύξει εαυτόν νικητή χωρίς την πλήρη καταμέτρηση των ψήφων, θα παραβιάσει τη δημοκρατία κλέβοντας κυριολεκτικά την εξουσία ενώπιον των αμερικανών πολιτών και ολόκληρης της υφηλίου.

Ο αντι-Τραμπ συντηρητικός David Brooks είπε ότι θα υπάρξει «εφιαλτικό σενάριο» εάν οι υποστηρικτές του Τραμπ τη νύχτα των εκλογών πάρουν τους δρόμους με ενθουσιασμό για τη νίκη (που δεν θα είναι νίκη), ενώ οι υποστηρικτές του Μπάιντεν θα βγουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το βιασμό της Δημοκρατίας. Η χώρα θα αιματοκυλιστεί κανονικά, ένα εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπάσει με μη προβλέψιμες συνέπειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήδη έχει πει ότι «ο μόνος τρόπος να χάσουμε τις εκλογές, είναι εάν οι εκλογές υποστούν νοθεία». Ποιός πρόεδρος προδικάζει ότι οι εκλογές πρόκειται να νοθευτούν, αναρρωτιούνται οι κριτές του Τραμπ ακόμη και μέσα στο Ρεπουμπλικάνικο κόμμα.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει πει ότι εάν ο Τράμπ χάσει τις εκλογές και αρνηθεί να εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο, ο στρατός θα τον βγάλει σηκωτό. Πιό ψύχραιμες φωνές στο δημοκρατικό κόμμα λένε ότι η οποιαδήποτε αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος θα πρέπει αν λυθεί μέσω των δικαστηρίων και του Κογκρέσου.

Ωστόσο, ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τράμπ, Μάικλ Κοέν, ο οποίος πρόσφατα έγραψε βιβλίο για τον αμερικανό πρόεδρο, ισχυρίζεται: «Ποτέ δεν θα γίνει ειρηνική μετάβαση της εξουσίας εάν ο Τράμπ χάσει τις εκλογές», υποστηρίζοντας εμμέσως αυτά τα σενάρια του εμφυλιακού κλίματος μετά τις εκλογές.

Με τον πρόσφατο θάνατο της δημοκρατικής δικαστού RuthBader Ginsburg-μέλους του Αρείου Πάγου της χώρας, το πράγμα περιπλέκεται. Αν αντικατασταθεί η Γκένμπρουργκ με δικαστή απο το Ρεπουμπικανικό κόμμα, τότε η σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα αλλάξει και η κρίση περί νομιμότητας του εκλογικού αποτελέσματος θα βγεί υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Αμερική βρίσκεται σε αναβρασμό. Κυβερνάται απο ένα εμμονικό πρόεδρο, ο οποίος θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην εξουσία ακόμη και εάν χάσει τις εκλογές, γεγονός που θα διχάσει τη χώρα περισσότερο και θα την αιματοκυλίσει προκαλώντας τεράστιους τριγμούς στο δημοκρατικό της πολίτευμα αλλά και στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Η νύχτα του Αγίου Βαρθλομαίου πλησιάζει για την κάποτε μεγάλη και κραταιή Αμέρικα!

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

*Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ