2020-09-24 23:30:26
Φωτογραφία για Τουρκία προς Ελλάδα: «Ενεργήστε με κοινή λογική στο θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών»
«Κανένας συμβιβασμός στα δικαιώματά μας - Θέλουμε διάλογο και δίκαη κατανομή των φυσικών πόρων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο επικεντρώθηκε η τετράωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Συμβουλίου, ενώ, με νέα αιχμή προς την Ελάδα, επισημάνθηκε επίσης πως «η Τουρκία προτρέπει τις χώρες, που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως για την αποστρατικοποίηση των νησιών, να ενεργήσουν με κοινή λογική».

Για να προσθέσει ότι τάσσεται «υπέρ του διαλόγου για τη δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή. Η Τουρκία τοποθετείται πάντα στο πλευρό της δικαιοσύνης και της ισότητας σε κάθε περιφερειακή και παγκόσμια διένεξη και αυτό ισχύει και για τις συμπεριφορές και ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα και τους οργανισμούς, ιδιαίτερα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ