2020-09-25 16:30:14
Φωτογραφία για Τα τέσσερα σενάρια για την Eurovision
Μπορεί η Eurovision 2020 να ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού, ωστόσο τα στελέχη της EBU είναι αποφασισμένα να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι ανάλογο και το 2021. Έτσι, εξετάζουν από τώρα εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής του μουσικού διαγωνισμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου, τέσσερις είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Οι πιο αισιόδοξοι θεωρούν ότι μέχρι τον Μάϊο του 2021 η εξάπλωση της πανδημίας θα έχει περιοριστεί και η Eurovision θα μπορεί να διεξαχθεί κανονικά, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια αυτό το σενάριο φαντάζει μάλλον απίθανο, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε θεραπεία ούτε εμβόλιο για τον κορονοϊό. Έτσι, είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν κανονικά τα acts στην σκηνή του Ρότερνταμ, ωστόσο να υπάρχουν περιορισμοί για το κοινό, δηλαδή να καλυφθεί μόνο το 50% των θέσεων και να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών.


Μία άλλη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ο διαγωνισμός να διεξαχθεί χωρίς κοινό, ενώ τα κράτη που έχουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα μπορούν να μαγνητοσκοπήσουν την συμμετοχή τους σε στούντιο της χώρας τους και να την στείλουν στους διοργανωτές. Τέλος, αν οι περισσότερες από τις χώρες που συμμετέχουν στην Eurovision έχουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τότε δεν αποκλείεται να δούμε όλα τα acts μαγνητοκοπημένα και το live να περιλαμβάνει μόνο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα αργήσουν να ληφθούν, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ