2020-09-26 10:14:02
Φωτογραφία για Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Χωρίς τεστ CoViD-19 το εμβόλιο για τη γρίπη
Δεν απαιτείται τεστ CoViD-19 πριν από τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη

 

Μπάχαλο και μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν οι νέες οδηγίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που εκδόθηκαν και απαγόρευαν ουσιαστικά τον εμβολιασμό γρίπης όσων παρουσίαζαν συμπτώματα covid-19. Δείτε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Εμβόλιο για τη γρίπη: Μόνο όσοι δεν έχουν κορονοϊό – Νέες οδηγίες – Λίστες αναμονής

Σύμφωνα με τις εν λόγω οδηγίες που απεστάλησαν σε όλα τα φαρμακεία της χώρας από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έπειτα από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές: «Ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να αναβάλλεται σε άτομα που υπάρχει πιθανότητα να νοσούν από COVID-19, ανεξάρτητα από την ένταση των συμπτωμάτων, έως την πλήρη αποθεραπεία τους (αρνητικοποίηση του τεστ PCR). Γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε νέα σύγχυση τόσο σε φαρμακοποιούς όσο και σε ασφαλισμένους.


Μετά από αυτό και για να ξεκαθαρίσει το ”τοπίο” η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου έσπευσε να δηλώσει ότι “με αφορμή δηλώσεις που έγιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τη διενέργεια του τεστ κατά του κορονοϊού Sars-CoV-2, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, σύμφωνα και με τις συστάσεις Διεθνών Οργανισμών και Επιστημονικών Φορέων“.

Πάραυτα η αναστάτωση και η σύγχυσή που προκλήθηκε ήταν μεγάλη κυρίως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Να υπενθυμιστεί ότι το αντιγριπικό εμβόλιο χορηγείται και φέτος δωρεάν αρκεί όμως να υπάρχει συνταγή γιατρού και να ανήκει κανείς στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, χρονίως πάσχοντες, υγειονομικοί, έγκυες κ.λ.π.).

Με βάση την απόφαση του υπουργείου Υγείας η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ