2020-09-26 19:36:55
Φωτογραφία για Παράλληλοι βίοι αγιότητας: Ό μακαριστός Επίσκοπος Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος, και ό μακαριστός και ηγιασμένος Ιερεύς Ιωάννης Καλαΐδης .
Ό μακαριστός Επίσκοπος Αντώνιος συνέλεγε πνευματική γύρη, ανακαλύπτοντας ιερείς που αγωνιζόνταν τον καλό αγώνα προς την σωτηρία και την αγιότητα, και επισκεπτόταν πολλούς Θεοφόρους πατέρες και είχε πνευματική επικοινωνία μαζί τους. 

Ο ηγιασμένος Ιερεύς πατήρ Ιωάννης ό Καλαΐδης 

γονατιστός ασπάζεται τα πόδια του Επισκόπου Αντωνίου.

Ένας έκ των πατέρων ήταν και ό πατήρ Ιωάννης ό Καλαΐδης που τον συνέδεε βαθιά πνευματική φιλία. 

Όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον π. Ιωάννη στο Νεοχώρι Σερρών, πήγε με συνοδεία ιερέων της επισκοπής του και επειδή δεν φορούσε, από ταπείνωση το εγκόλπιό του, ο πατήρ Ιωάννης που τον περίμενε για να τον υποδεχτεί, δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος ήταν ο επίσκοπος! 

Από τότε η οικία του πατρός Ιωάννη, έγινε ο αγαπημένος προορισμός του επισκόπου ! 

Σε μία επίσκεψη του ο π. Ιωάννης του έβαλε εδαφιαία μετάνοια και λίγο πιο μετά ο δεσπότης του ζήτησε να γίνει ο πνευματικός του! Ο πατήρ Ιωάννης δεν το δεχόταν, από ταπείνωση και πεσμένη στα γόνατα έκλαιγαν ώσπου ο Αντώνιος του το έθεσε ως υπακοή και ο π. Ιωάννης αναγκάστηκε να το δεχθεί! 


Είχε αναφέρει μάλιστα ο π. Ιωάννης σε έναν αδελφό :"Ό επίσκοπος Αντώνιος είναι ένα πουλάκι που επέλεξε εμένα τον αμαρτωλό ως πνευματικό του! Από την εξομολόγηση του σας λέω ότι είναι Άγιος "! 

"Μολονότι είναι επίσκοπος, έχει τέτοια ταπείνωση που όμοιός του δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα".

Η κόρη του μακαριστού π. Ιωάννη αναφέρει : 

Ό Σεβασμιώτατος Αντώνιος ερχόταν συχνά στο Νεοχώρι και με τον πατέρα μου είχαν πολλή αγάπη μεταξύ τους! Όταν ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον, έμοιαζαν σαν μικρά αδερφάκια ! 

Ο Επίσκοπος Αντώνιος ασπάζεται το χέρι του πατρός Ιωάννη

Μια μέρα μας έφερε ο δεσπότης στο σπίτι μας στην Θεσσαλονίκη την Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας. 

Μετά αναχώρησε και άφησε την εικόνα της Παναγίας για να προσευχηθεί ο π. Ιωάννης. 

Όπως προσευχόταν ο Παππούλης, δακρυσμένος, γονατιστός και με το κεφάλι στο πάτωμα, η εικόνα ξαφνικά έβγαλε μύρο με την μορφή δροσοσταλίδων σε πολλά σημεία γύρω από το φωτοστέφανο της Θεοτόκου ! 

Ήταν Νοέμβριος του 2004, ένας χρόνος πριν φύγει για τον Ούρανό ο Σεβασμιώτατος Αντώνιος και μου έλεγε για τον πατέρα μου "ότι είναι ένας άλλος παπα-Νικόλαος Πλανάς της Εκκλησίας μας"!

Πολύ λυπήθηκε ο πατήρ Ιωάννης για την αναχώρηση του Αγίου φίλου του Αντωνίου στα Ουράνια σκηνώματα. 

Τον είδε όμως και ο μακαριστός Επίσκοπος και του είπε να κάνει λίγο υπομονή και ότι θα είναι σύντομα μαζί του στον Ουρανό! 

Πράγματι σε τέσσερα έτη αναχώρησε και ο άγιος πατήρ Ιωάννης για την Ουράνια πατρίδα και μας ευλογούν τώρα μαζί. 

(κείμενο του κ.Μιλτιάδη Τσεσμετζή)

Άς έχουμε αδελφοί μου τις πρεσβείες των.

Πηγή: Φίλοι Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ