2020-09-27 11:42:28
Φωτογραφία για Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ο συνωστισμός στις πλατείες φέρνει πιο κοντά τις μάσκες παντού και το lockdown σε 65αρηδες
Κικίλιας: Όσο οι δείκτες επιδεινώνονται πρέπει να βρεθούν νέα μέτρα - Σύψας: Υπάρχει το σχέδιο για τους 65αρηδες - Εικόνες συνωστισμού το βράδυ του Σαββάτου σε Μοναστηράκι, Παγκράτι, Εξάρχεια

Protothema.gr

Την συζήτηση για την ανάγκη επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό πυροδοτούν οι εικόνες από τις πλατείες στις οποίες εξακολουθούν να συγκεντρώνονται πολίτες παρά το γεγονός ότι από χθες ισχύουν νέοι κανόνες για τη λειτουργία για περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες προκειμένου να μην πωλείται αλκοόλ μετά τις 12 και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

«Οι εικόνες ορισμένων που δεν σταθμίζουν τον κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθαρίζοντας ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα. Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προσεχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία».


Ακόμα πιο σαφής ήταν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας Νίκος Σύψας λέγοντας ότι αν το επιβάλει η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών

Όπως πρόσθεσε το σχέδιο - για το οποίο είχε γράψει το ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής - υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις.

Οι μάσκες παντού και άλλα μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας.

Γεμάτες οι πλατείες στο κέντρο της Αθήνας

Αν και τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες έκλεισαν τα μεσάνυχτα, όπως προβλέπεται από τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, η κάμερα του protothema.gr κατέγραψε σκηνές συνωστισμού και στην πλατεία Βαρνάβα και στον Άγιο Νικόλαο στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέτρων που ισχύουν υπάρχει ανώτατο όριο 9 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Δείτε φωτογραφίες απο το Μοναστηράκι, το Παγκράτι και τα Εξάρχεια

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ επιστρατεύει 80 περιπολικά τα οποία θα πηγαίνουν διαδοχικά σε πλατείες της Αττικής, με έμφαση σε αυτές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού. Αρχικά, θα κάνουν χρήση των μεγαφώνων, μέσω των οποίων θα απευθύνουν συστάσεις.

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες. Μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρνουν ποτά από το σπίτι τους.

Στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκε, επίσης, ότι θα εφαρμόζεται αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες που δεν θα εφαρμόζουν τα μέτρα.

Συνωστισμός και στη Θεσσαλονίκη

Παρόμοια εικόνα το βράδυ του Σαββάτου και στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη.

Η μουσική έπαιζε δυνατά, τα ποτά διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι αποστάσεις πήγαν... περίπατο. Οι εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr προκαλούν, τουλάχιστον ανησυχία, καθώς ενώ τα σταντ τοποθετούνται αρχικά με τις απαραίτητες αποστάσεις, στο τέλος γίνονται ένα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ