2020-09-28 12:51:56
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο που καταπλέει στον Πειραιά- 25χρονος διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο

 



EUROKINISSI

Στο μέτωπο της πανδημίας στο επίκεντρο παραμένει η Αττική καθώς, από τα 218 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 118 εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.444 εκ των οποίων το 55,8% είναι άνδρες. Διασωληνωμένοι είναι 68 ασθενείς. Ένας μετανάστης εξέπνευσε στον Ευαγγελισμό και μια γυναίκα 39 ετών, στο Λαϊκό νοσοκομείο μετά από επιπλοκές που παρουσίασε καθώς υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα. Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για 12 κρούσματα σε μέλη πληρώματος σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω. Πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο της TUI, το οποίο έφυγε από το Ηράκλειο της Κρήτης και βρισκόταν στη Μήλο. Αποφασίστηκε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, από τα οποία τα 12 βγήκαν θετικά στον κορονοϊό. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος.


Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κρίσιμη αλλά και σταθερή παραμένει η κατάσταση του 25χρονου, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό και μεταφέρθηκε το Σάββατο από την Τήνο στην Αθήνα. Παραμένει διασωληνωμένος στο Ασκληπιείο Βούλας και η αναπνευστική του λειτουργία είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτάκτως στη Λακωνία 

Στη Λακωνία, συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό μαζικών κρουσμάτων σε εργάτες γης. Σε δύο χωριά του Δήμου Ευρώτα εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στον κορονοϊό. Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να περιοριστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με τη μέθοδο του «γρήγορου τεστ». Στην περιοχή, αυτή την εποχή, εκτιμάται ότι εργάζονται περί τους 1500 αλλοδαποί εργάτες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας μεταβαίνει στη Λακωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασ. Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Ισχυρές συστάσεις εμβολιασμού, αναμένονται για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξουν παράλληλοι δρόμοι της πανδημίας με την έξαρση της γρίπης. Ο σκοπός όλης της προσπάθειας είναι η αποφυγή επιπλέον μέτρω. Ως µόνος τρόπος για την επίτευξη του στόχου προκρίνεται η εφαρμογή, µε συνέπεια, των υφιστάμενων μέτρων που διαπνέονται από την ιδέα δημιουργίας ασπίδας απέναντι στον ιό, έτσι ώστε να τον απομονώσουν οι πολίτες αντί να τεθούν οι ίδιοι σε καραντίνα .

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες συνωστισμού που συνεχίζουν να παρατηρούνται τα βράδια σε πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για περιορισμό της διασποράς. Το λουκέτο από τα μεσάνυχτα σε περίπτερα, κάβες και ψιλικατζίδικα δεν φαίνεται να πτοεί αυτούς που αγνοούν τις συστάσεις και δεν τηρούν μέτρα και αποστάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ