2020-09-28 14:53:53
Φωτογραφία για Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα από τη Σαουδική Αραβία
Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να εμποδίσει την εισαγωγή των τουρκικών προϊόντων θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αυτή την εβδομάδα με στόχο να πετύχει πλήγμα στην ήδη

προβληματική οικονομία της Τουρκίας, γράφει η εφημερίδα Cumhuriyet, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ahval.

Το Ριάντ επέβαλε ανεπίσημο εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και τροφίμων πέρυσι, ενώ από την επόμενη εβδομάδα ο αποκλεισμός αποκτά πλέον επίσημα χαρακτήρα. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας κρατούν εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά στα σύνορα και χιλιάδες πακέτα από την Τουρκία στα αεροδρόμια. Τα φορτηγά πήραν το πράσινο φως για να μπουν στη χώρα μόνο μετά την παρέμβαση Τούρκων διπλωματών στο βασίλειο.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, οι εξαγωγές στη Σαουδική Αραβία ανέρχονταν σε 3,3 δισ. δολάρια ετησίως. Η Τουρκία εξήγαγε, μεταξύ άλλων, στο αραβικό βασίλειο φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα και έπιπλα.


Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για να αποθαρρύνει τους πολίτες της από το να ταξιδεύουν στην Τουρκία. Τα μίντια της χώρας έχουν χαρακτηρίσει την Τουρκία σαν μη ασφαλή προορισμό με αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών από τη Σαουδική Αραβία στην Τουρκία να έχει σημειώσει πτώση 17%

Το 2017, όταν ένα μπλοκ χωρών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία έκοψε τους δεσμούς με το Κατάρ, λόγω κυρίως της υποστήριξης στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η Άγκυρα στήριξε οικονομικά και στρατιωτικά την Ντόχα.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας παραμένουν τεταμένες μετά την πολιτική κρίση που ακολούθησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 στην Κωνσταντινούπολη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ