2020-09-28 14:59:36
Φωτογραφία για 900 άτομα σε καραντίνα έπειτα από οικογενειακή γιορτή - Έκλεισαν δέκα σχολεία
«Χαμός» στο Μπίλεφελντ - Το Βερολίνο αναπτύσσει στρατό για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων - Προειδοποίηση του επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch»: Τα περισσότερα κρούσματα της νόσου οφείλονται σε οικογενειακές συγκεντρώσεις

Δεν συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές εξελίσσονται σε... υγειονομικές βόμβες, ακόμη και στην ατμομηχανή της ευρωζώνης.

«Έφαγαν, ήπιαν και μετά άρχισαν να μην αισθάνονται καλά. Δώδεκα από τους συμμετέχοντες σε οικογενειακή γιορτή στην πόλη Μπίλεφελντ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, νόσησαν από Covid-19. Σε τρία 24ωρα, οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν συνολικά 36 κρούσματα, με αποτέλεσμα να κλείσουν δέκα σχολεία και σχεδόν 900 άτομα να μπουν σε καραντίνα», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Η οικογενειακή γιορτή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ιδιωτική αίθουσα.


«Το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών και επικοινώνησε με όλα τα κρούσματα καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στο Μπίλεφελντ. Δεδομένου ότι η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Τον κώδωνα για τις οικογενειακές γιορτές και συγκεντρώσεις κρούει σήμερα το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch». Ο πρόεδρος του κορυφαίου επιδημιολογικού ινστιτούτου (RKI), Λόταρ Βίλερ, έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι πολλά από τα κρούσματα της νόσου Covid-19 οφείλονται σε οικογενειακές συναθροίσεις.

«Προς το παρόν, οι άνθρωποι μολύνονται κυρίως στην ιδιωτική τους ζωή, δηλαδή σε πάρτι, γαμήλιες γιορτές, κηδείες και επίσης σε εκκλησίες» δήλωσε ο Βίλερ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Die Welt». Αντιθέτως, ο κίνδυνος μόλυνσης σε εταιρείες δεν είναι τόσο υψηλός μέχρι στιγμής, συμπλήρωσε.

«Υπήρξαν πολλά κρούσματα, αλλά όχι πάρα πολλά. Οι περισσότερες εταιρείες φαίνεται να διαχειρίζονται καλά την πανδημία» υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο, οι στρατιώτες συνδράμουν τις υγειονομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση της νόσου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Μέχρι σήμερα, 60 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους του Βερολίνου, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Berliner Morgenpost», θα προστεθούν άλλοι 180.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ