2020-09-28 18:26:15
Φωτογραφία για Κικίλιας: 4,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος κατά της εποχικής γρίπης (video)



Επαρκείς ποσότητες αντιγριπικών εμβολίων προμηθεύεται φέτος η χώρα μας. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφεραν πως βασική προτεραιότητα φέτος είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, σε συνδυασμό με τη σχολαστική ατομική υγιεινή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 4.200.000 εμβόλια, ενώ ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η καθηγήτρια τόνισε πως, σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κορωνοϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών.

 

 

"Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου", σημείωσε.

Από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που εφαρμόζεται φέτος, θα προκύψουν και στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμο και για τις ομάδες που εμβολιάζονται.

Η συνταγογράφηση του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης ξεκινά από σήμερα, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Στην συνέντευξη συμμετείχαν :

ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας κος Κοντοζαμάνης Βασίλης , Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κος Φιλίππου Δημήτριος , ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κος Απόστολος Βαλτάς, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κος Γεώργιος Μαρίνος, η Επικεφαλής του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κα Marianna Trias και οι Καθηγήτριες Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα Βάνα Παπαευαγγέλου και Μαρία Τσολιά.

 

Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας  (Ομιλία του Προέδρου Του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου 22:47-25:05)

 

farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ