2020-09-29 00:14:57
Φωτογραφία για Τι έχει αλλάξει στις πινακίδες ΔΟΚ...ΝΑΙ  ΚΥΡΙΟΙ  ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ... οι έμποροι αυτοκινήτων   μπορούν μόνο με πινακίδες «Μ» που εκδίδουν οι κατά τόπους εφορίες
Ριζικά έχει αλλάξει ο τρόπος χρησιμοποίησης των πινακίδων «ΔΟΚ» από τις εμπορίες αυτοκινήτων καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει σε ένα νόμο του 1953 που... υπογράφει ο Βασιλεύς Παύλος ξεκαθαρίζει πως οι συγκεκριμένες πινακίδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία!

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι έμποροι αυτοκινήτων να μπορούν μόνο με πινακίδες «Μ» που εκδίδουν οι κατά τόπους εφορίες να κινούν τα χιλιάδες οχήματα που έχουν στις εκθέσεις τους με το ανάλογο τίμημα βέβαια που ορίζεται σε 4 ευρώ ημερησίως με ανώτατο όριο χρήσης 2 ημέρες κάθε μήνα συν το κόστος του ασφαλιστήριου συμβολαίου που κυμαίνεται σε περίπου 30 ευρώ.

Μάλιστα σε ερώτηση του ΣΕΕΑΕ προς το ΥΠΟΙΚ η απάντηση του Υπουργείου ανατρέπει όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα καθώς ξεκάθαρα τους ενημερώνει πως απαγορεύεται η χρήση πινακίδων «ΔΟΚ» σε ενάριθμα αυτοκίνητα (που έχουν πινακίδες κυκλοφορίας) αλλά έχουν κατατεθεί με την αιτιολογία της «Προσωρινής Ακινησίας».


Ειδικότερα η έγγραφη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ανέγραφε χαρακτηριστικά πως: «Η χορήγηση της δοκιμαστικής άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων στις εν γένει επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων οχημάτων αφορά μεν στη δοκιμή αυτοκινήτων με σκοπό την πώληση αυτών, όχι όμως εναρίθμων, ευρισκομένων σε κατάσταση «φορολογικής ακινησίας», για τη δοκιμή των οποίων προβλέπεται ρητά η χορήγηση από τον προϊστάμενο της κατά περίπτωση αρμόδιας Δ.Ο.Υ., της προσωρινής άδειας κυκλοφορίας «Μ» ισχύος μέχρι δύο συνεχόμενων ημερολογιακών ημερών το μήνα».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ