2020-09-29 07:00:12
Φωτογραφία για Η πρωτοπόρα ερευνήτρια Δρ Βάσω Αποστολοπούλου ξεχωρίζει στη λίστα των κορυφαίων εκπαιδευτικών της Αυστραλίας
Στους πενήντα επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης που επιλέχθηκαν για την εξαιρετική τους συνεισφορά στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τους τελευταίους 12 μήνες ξεχώρισε και η Δρ Βάσω Αποστολοπούλου, γνωστή παγκοσμίως και πολυβραβευμένη για το επιτεύγματά της στο χώρo της ιατρικής έρευνας.

Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της Δρ Αποστολοπούλου, είναι η ανάπτυξη της ανοσοθεραπείας στη θεραπεία του καρκίνου, μια θεραπεία που χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες εργαστήρια σε όλον τον κόσμο. Με βάση αυτήν τη θεραπεία η Δρ Αποστολοπούλου προχώρησε στην ανάπτυξη δύο εμβολίων για τον καρκίνο του μαστού και για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Το τελευταίο διάστημα, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της πανδημίας, η κα Αποστολοπούλου και η ομάδα της εστιάζουν τις προσπάθειές τους στη διερεύνηση εμβολίων και φαρμάκων για την αντιμετώπιση και θεραπεία του κοροναϊού.

Έμπρακτη ενίσχυση της Αρχιεπισκοπής στο ερευνητικό έργο της Δρ Βάσω Αποστολοπούλου, μετά από επίσκεψη του Σεβασμιότατου στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Victoria, όπου διενεργούνται οι έρευνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΔΡ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Τις έρευνες των οποίων ηγείται η Δρ Αποστολοπούλου στο Πανεπιστήμιο Victoria της Μελβούρνης, ενίσχυσε πρόσφατα η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με το ποσό των $100.000. Πριν κάποιες εβδομάδες, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος είχε ξεναγηθεί στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Victoria από την Δρ Αποστολοπούλου και είχε εντυπωσιαστεί με την αφοσίωση της ερευνητικής ομάδας.

“Με αφορμή την πρόσκληση που είχα δεχθεί από το Πανεπιστήμιο Victoria, είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στους επιστήμονες οι οποίοι πασχίζουν να βρουν τη θεραπεία για τη νόσο του κοροναϊού. Εκεί μέσα στα εργαστήρια βίωσα -σε ένα μικρό βαθμό, βέβαια- την αγωνία που τους διακατέχει. Δεν σας κρύβω ότι με συγκίνησε αυτή η αγωνία, η θυσιαστική τους διάθεση και η άοκνη προσπάθεια που είδα να καταβάλλουν για να φέρουν εις πέρας το σπουδαίο εγχείρημα που έχουν αναλάβει”, είχε δηλώσει ο Σεβασμιότατος στο πρόγραμμα της SBS.

“Όλοι μας έχουμε χρέος να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην προσπάθεια που εξελίσσεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος και “κρίναμε αναγκαίο να στηρίξουμε το ερευνητικό έργο της κυρίας Αποστολοπούλου και των συνεργατών της επιστημών έμπρακτα”.

Από την πλευρά της, η Δρ Αποστολοπούλου ευχαρίστησε θερμά την Αρχιεπισκοπή λέγοντας συγκεκριμένα ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε κλινικά πειράματα. Στην έρευνα που διεξάγουν για τον κοροναϊό, η Δρ Αποστολοπούλου τόνισε ότι έχουν προχωρήσει αρκετά, καταλήγοντας σε μία λίστα φαρμάκων που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κοροναϊό, όπως επίσης και η ανάπτυξη ενός εμβολίου εναντίον του ιού.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ