2020-09-29 08:00:19
Φωτογραφία για Σταμάτησαν οι κλινικές δοκιμές και δεύτερου εμβολίου
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει αναστείλει τα σχέδια της Inovio Pharmaceuticals Inc. για έναρξη κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κοροναϊού καθώς ο οργανισμός αναζητά περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με μια συσκευή παράδοσης που χρησιμοποιείται για την έγχυση γενετικού υλικού σε κύτταρα.

Ο προγραμματιστής φαρμάκων δήλωσε τη Δευτέρα ότι η «μερική κλινική αναστολή» της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων δεν οφείλεται σε παρενέργειες στη μελέτη του εμβολίου σε αρχικό στάδιο, η οποία συνεχίστηκε.

Η Inovio είπε ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις της FDA τον Οκτώβριο, μετά την οποία ο αμερικανικός οργανισμός θα έχει 30 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα πρέπει να συνεχιστουν οι δοκιμές

Η εταιρεία σχεδίαζε να χορηγήσει το εμβόλιο για να μελετήσει τους συμμετέχοντες μέσω μιας συσκευής με μπαταρία που ονομάζεται Cellectra.


Έχει λάβει χρηματοδότηση 71 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για να αυξήσει την κατασκευή της Cellectra.

Η εταιρεία ανέφερε τον Ιούνιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την ανθρώπινη δοκιμή σε πρώιμο στάδιο του πειραματικού εμβολίου κοροναϊού, INO-4800. Τον Αύγουστο, δήλωσε ότι θα αρχίσει το μεσαίο και το τελευταίο στάδιο των μελετών του INO-4800,, αφού αποκτήσει την έγκριση του FDA.

Το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της Inovio ήδη υστερεί σε σχέση με εκείνα των αντιπάλων όπως η Moderna Inc, η Pfizer Inc και η AstraZeneca, τα οποία έχουν ξεκινήσει μελέτες στα τελευταία στάδια για τα υποψήφια εμβόλια κοραναϊού.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προσλήψεις στην ΕΡΤ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προσλήψεις στην ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ