2020-09-29 10:20:35
Φωτογραφία για Αιματηρές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Άλλοι 26 στρατιώτες σκοτώθηκαν
Παγκόσμια ανησυχία έχει πυροδοτήσει το εμπόλεμο σκηνικό στην αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.Οι Αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον

άλλοι 26 στρατιώτες του θύλακα αυτού σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Κλιμακώθηκαν περαιτέρω οι συγκρούσεις μεταξύ των Αζέρων και των δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς οι δύο πλευρές σφυροκοπούσαν η μία την άλλη με πυραύλους και πυροβολικό, στις σφοδρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και πάνω από 25 χρόνια.

Στο έκρυθμο αυτό σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η ομιλία του Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν που οξύνει τα πνεύματα. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε να τερματιστεί η αρμενική «κατοχή» του Ναγκόρνο Καραμπάχ ώστε να σταματήσουν οι φονικές μάχες μεταξύ των υποστηριζόμενων αυτονομιστών από την Αρμενία και των αζερικών δυνάμεων.

«Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η κρίση που ξεκίνησε με την κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μόλις η Αρμενία εγκαταλείψει το έδαφος που έχει καταλάβει, η περιοχή θα ξαναβρεί την ειρήνη και την αρμονία», δήλωσε.


«Οποιοδήποτε άλλο αίτημα ή πρόταση δεν θα ήταν μόνο άδικο και παράνομο, αλλά θα συνέχιζε να είναι ένα κακό μάθημα για την Αρμενία», πρόσθεσε.

Το κοινοβούλιο της Αρμενίας νωρίτερα καταδίκασε την «στρατιωτική επίθεση με όλα τα μέσα» που λέει ότι εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στον ορεινό θύλακα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Άννα Ναγνταλιάν είπε ότι Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων και ότι η Τουρκία παρέχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μαχητικά αεροπλάνα στο Αζερμπαϊτζάν.

Το Μπακού διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς ενώ από την Τουρκία δεν υπήρξε κάποια άμεση αντίδραση. Ωστόσο, πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, έχουν δεσμευτεί ότι θα βοηθήσουν τους Αζέρους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ