2020-09-30 00:03:16
Φωτογραφία για Μακρόν: O πρώτος ηγέτης της Δύσης που συναντήθηκε με την επικεφαλής του κινήματος αμφισβήτησης στη Λευκορωσία
Την υποστήριξή του στους πολίτες της Λευκορώσίας εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι ο πρώτος ηγέτης δυτικού κράτους που συναντήθηκε με την επικεφαλής του κινήματος αμφισβήτησης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφκσαγια, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιθουανία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η Λευκορωσία συνταράσσεται από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ξέσπασαν μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στις οποίες τόσο ο σημερινός πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο όσο και η Τιχανόφσκαγια υποστηρίζουν ότι επικράτησαν.

Η επικεφαλής του κινήματος αμφισβήτησης στη Λευκορωσία ταξίδεψε, μετά τις εκλογές, στη Λιθουανία, ενώ έχει συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς Λιθουανίας, Νορβηγίας και Πολωνίας.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, ωστόσο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους της Λευκορωσίας. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, πιστέψτε με», δήλωσε ο Μακρόν ύστερα από τη 45 λεπτών συνάντησή του στο ξενοδοχείο του στο Βίλνιους.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με τις διαπραγματεύσεις στη διάρκεια αυτής της πολιτικής κρίσης. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι», διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει κάνει σαφή τη στήριξή της στον Λουκασένκο, ως αρχηγό της χώρας που είναι πιο στενός σύμμαχος της Ρωσίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ