2020-09-30 16:59:03
Φωτογραφία για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Απαλλαγή για Κοντομηνά και Φιλιππίδη στην υπόθεση των «επισφαλών» δανείων
Αυλαία με απαλλαγές όλων των κατηγορουμένων έπεσε στη δίκη για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατά το χρονικό διάστημα 2008 - 2010.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δικαστηρίου - Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, απαλλάχθηκαν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών εταιρειών του ΤΤ Μάριος Βαρότσης και οι Ιωάννης Ρόρρης και Αλεξάνδρα Λιακόπουλου.

Με την απόφασή του το δικαστήριο έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απάτης που είχε αποδοθεί στους πέντε αρχικά κατηγορούμενους της υπόθεσης. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει στο δικαστήριο η εισαγγελέας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΤ δεν παραπλανήθηκαν όταν ενέκριναν τα δάνεια.

Ακόμη, η εισαγγελέας είχε επισημάνει πως από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε πως ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς παρουσίασε, είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του, ψευδή στοιχεία στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΤ
. Όπως δε, επισήμανε η εισαγγελέας η έκθεση της Deloitte που αφορούσε την αξία της εταιρείας Bestline συμφερόντων Κοντομηνά ήταν σωστή, δεν αντικρούστηκε από αντίθετη έκθεση και καλώς το ΤΤ στηρίχθηκε σε αυτήν.

Μετά την έκδοση της απαλλακτικής απόφασης, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, Αρης Τζανετής, Γρηγόρης Τσόλιας και Δημήτρης Κούρεντας, δήλωσαν: «Με την απαλλακτική απόφαση, σε μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2014 με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, αποδείχθηκε σήμερα ότι όχι μόνο δεν τέλεσε ο κ Δ. Κοντομηνάς τις αποδιδόμενες πράξεις, αλλά κυρίως ότι ουδέποτε είχε τελεσθεί οιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του Πάριου Βαρότση, Αλέξης Στεφανάκης, ανέφερε: «Σήμερα είχαμε την έκδοση της απόφασης του Γ´ Τριμελούς Εφετείου κΚακουργημάτων Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος για το αδίκημα της απάτης ο εντολέας μου, Μάριος Βαρότσης, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής και Θυγατρικών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δηλώνω ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την απόφαση, έστω μετά σχεδόν 7 έτη, χωρίς όμως να ξεχνάμε τις τόσες αστοχίες και πλημμέλειες της ανακριτικής διαδικασίας όσο και του παραπεμπτικού βουλεύματος».

Αξίζει να σημειωθεί το δικαστήριο είχε κλείσει με απόφασή του το περασμένο καλοκαίρι το σκέλος εκείνο της υπόθεσης που αφορούσε στα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Αδικήματα, που αντιμετώπιζαν κάποιοι εκ των συνολικά 35 κατηγορούμενων της υπόθεσης. Οι δικαστές έλαβαν αυτήν την απόφαση κατά πλειοψηφία και αφού έλαβαν υπόψη τους, τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ