2020-09-30 17:07:50
Φωτογραφία για Διαρροή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Συναγερμός «λαχτάρησε» τους αστροναύτες μέσα στη νύχτα
Ένας συναγερμός «λαχτάρησε» αργά το βράδυ της Δευτέρας τους δύο Ρώσους και τον ένα Αμερικανό αστροναύτη που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αφού αρχικά

έδειχνε να προειδοποιεί για επιδείνωση μιας διαρροής αέρα που έχει διαπιστωθεί εδώ και αρκετούς μήνες στον ISS.

Σύμφωνα με την Guardian, οι τρεις αστροναύτες ξύπνησαν μέσα στη μέση της νύχτας από τον συναγερμό, προκειμένου να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο, σφραγίζοντας τα διαμερίσματα στο εσωτερικό του σταθμού και διερευνώντας την αιτία του. Μάλιστα, όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το πλήρωμα του ISS αναγκάστηκε να απομονωθεί στη ρωσική πλευρά του σταθμού, αναζητώντας την συνεχιζόμενη διαρροή που προχθές έδειχνε αρχικά να επεκτείνεται.

Όπως διαπίστωσε όμως μετά από μεταμεσονύκτιες έρευνες το πλήρωμα του ISS, ο συναγερμός αυτή τη φορά ενεργοποιήθηκε εξαιτίας εσφαλμένων μετρήσεων πίεσης που προκάλεσε μια απότομη πτώση θερμοκρασίας, και όχι εξαιτίας κάποιας επιδείνωσης της διαρροής. Η έρευνα μάλιστα είχε αίσιο τέλος, αφού επιβεβαιώθηκε - επιτέλους - ότι η διαρροή βρίσκεται στη ρωσική πλευρά του ISS.


Η διαρροή διαπιστώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο για πρώτη φορά και το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα. Αξιωματούχοι της NASA διαβεβαιώνουν ωστόσο πως η διαρροή παραμένει μικρή και δεν συνιστά απειλή για τη ζωή των αστροναυτών.

Την Πέμπτη, η NASA πρόκειται να στείλει στον σταθμό επιπλέον δεξαμενές αέρα. Εφοσον η διαρροή στον σταθμό δεν χειροτερέψει, δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα έλλειψης μέχρι την επόμενη άνοιξη, σημείωσε ο υποδιευθυντής του προγράμματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Κένι Τοντ. «Ακόμα ψάχνουμε για τον ψύλλο στα άχυρα, αλλά αντί για πολλά διαφορετικά δεμάτια, τώρα έχουμε μάλλον περιοριστεί μόνο σε ένα δεμάτι» σχολίασε χαριτολογώντας ο Τοντ.

Σε δύο εβδομάδες, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, δύο Ρώσοι και ένας Αμερικανός είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στις 31 Οκτωβρίου θα καταφθάσουν ακόμη τρεις Αμερικανοί και ένας Ιάπωνας αστροναύτης.

Με πληροφορίες από Guardian
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ