2020-09-30 20:24:44
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ένα debate «σούπερ ηλικιωμένων» - Στο μικροσκόπιο η προχωρημένη ηλικία των Τραμπ - Μπάιντεν
Οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου στις ΗΠΑ είναι δύο «σούπερ-ηλικιωμένοι» (super-agers) πολιτικοί άνδρες. Ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν και ο 74χρονος Ντόναλντ Τραμπ

είναι σε θαυμάσια φόρμα, σύμφωνα με τους προσωπικούς γιατρούς τους, και παρά την προχωρημένη ηλικία τους έχουν πολλές πιθανότητες να ζήσουν πολλά χρόνια και χωρίς προβλήματα.

Οι γονείς και των δύο έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Επιπλέον, Τραμπ και Μπάιντεν έχουν πρόσβαση στα καλύτερα νοσοκομεία και απέχουν από το κάπνισμα και το ποτό.

Έρευνα που συντάχθηκε από τρεις Αμερικανούς γιατρούς και τέσσερις επιστήμονες με εμπειρία στη δημόσια υγεία δείχνει ότι οι δύο υποψήφιοι είναι ασυνήθιστα υγιείς για την ηλικία τους.

Για τους Stuart Jay Olshansky, καθηγητή δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις , Δρ. Bradley Willcox, διευθυντή έρευνας στο Τμήμα Γηριατρικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Χαβάης και τον καθηγητή UCLA Hiram Beltran-Sanchez, ο Μπάιντεν έχει πιο πολλές πιθανότητες να ζήσει περισσότερα χρόνια από τον Τραμπ, ο οποίος γενικά δεν γυμνάζεται κι έχει περισσότερα κιλά. Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ιστορικό στην οικογένεια με Aλτσχάιμερ.


Η έκθεση που θα δημοσιευθεί τον Οκτώβριο στο περιοδικό «Active Aging» γράφει ότι, ο Δημοκρατικός που έλαβε το προεδρικό χρίσμα έχει 95% πιθανότητες επιβίωσης στο Λευκό Οίκο για μία τετραετία, ενώ ο Τραμπ έχει 90% πιθανότητες να ολοκληρώσει την δεύτερη και τελευταία θητεία του.

«Και οι δύο υποψήφιοι αντιμετωπίζουν χαμηλότερο κίνδυνο από το μέσο όρο για να παρουσιάσουν πρόβλημα στη γνωστική τους λειτουργία τα επόμενα τέσσερα χρόνια», όπως γράφει η έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις των ειδικών βασίστηκαν σε ιατρικές εκθέσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τους δύο πολιτικούς, τις προσωπικές τους συνήθειες και σε στατιστικά μοντέλα μακροζωίας.

Η μελέτη προβλέπει ότι το προσδόκιμο ζωής του Μπάιντεν είναι τα 96,8 έτη και του Τραμπ τα 88,6 έτη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ