2020-10-01 18:36:14
Φωτογραφία για Κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία»

 Κλείνει μέχρι νεωτέρας ένα τμήμα της θωρακοχειρουργικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του νέου κοροναϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικοί στον νέο κορωνοϊό βρέθηκαν ένας θωρακοχειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι και τέσσερις νοσηλευτές.

Ταυτόχρονα, άλλα 40 άτομα έχουν μπει σε λίστα ιχνηλάτισης, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κοροναϊό στις ΜΕΘ της Αττικής παρά τους όλο και περισσότερους θανάτους που καταγράφονται στη χώρα μας, με την πληρότητα στο λεκανοπέδιο να έχει φτάσει το 72% σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.



Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, στην Αττική σήμερα λειτουργούν 99 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κοροναϊού και νοσηλεύουν 71 περιστατικά. Οι κενές κλίνες είναι 28 (ποσοστό 28%).

Στις κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κοροναϊού που λειτουργούσαν προστέθηκαν ακόμη 11 κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς με αλλαγή της χρήσης της από γενική ΜΕΘ σε ΜΕΘ κοροναϊού. Η ΜΕΘ έξι κλινών του νοσοκομείου Ελπίς άδειασε από γενικά περιστατικά, αλλά δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί λόγω ελλείψεων στον εξοπλισμό.

Η ΜΑΦ της Παπαμακαρίστου δεν χρησιμοποιείται λόγω ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού. Όταν διασωληνώνεται ασθενής με κοροναϊό στη Παπακάριστο μεταφέρεται σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, 79 συμπολίτες μας και ασθενείς της νόσου Covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι κλίνες στην Αττική εξυπηρετούν και τα νησιά που αεροδιακομίζονται τα περιστατικά.

«Χρειάζεται άμεσα η λειτουργία και νέων ΜΕΘ στην Αττική για περιστατικά κοροναϊού γιατί παρά τους θανάτους αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι», προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία παραθέτει τα εξής στοιχεία:

Νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ ανά νοσοκομείο

Θριάσιο νοσοκομείο: Νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς και δεν υπάρχουν κενές κλίνες

Νοσοκομείο «Αττικό»: Νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς και υπάρχουν εννιά κενές κλίνες

Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται πέντε ασθενείς και υπάρχουν επτά κενές κλίνες

Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 22 ασθενείς και υπάρχουν δύο κενές κλίνες

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Νοσηλεύονται 28 ασθενείς και δεν υπάρχουν κενές κλίνες. Προσθέσανε κλίνη για να χωρέσει ο 28ος ασθενής.

Γεννηματάς: Δεν νοσηλεύει ασθενείς, ενώ σήμερα δίνεται σε λειτουργία. Διαθέτει 11 κενές κλίνες.

Νοσοκομείο «Ελπίς»: Οι έξι κλίνες του ακόμη δεν δόθηκαν για χρήση.


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ