2020-10-01 23:36:19
Φωτογραφία για Συντάξεις: Η έκθεση «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου - Πώς διαμορφώθηκε η μέση κύρια σύνταξη
Στο φως ήρθε η έκθεση «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών

«ΗΛΙΟΣ», η κύρια σύνταξη τον μήνα Σεπτέμβριο, ανήλθε στα 726,70 ευρώ κατά μέσο όρο.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με βάση τα δεδομένα της έκθεσης τα βασικά μεγέθη για τον μήνα Σεπτέβριο έχουν ως εξής:

Πλήθος Συνταξιούχων: 486.053

Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος:258.621.399,22€

Σύνολο Μηνιαίου Ποσού Εισοδήματος από 01/01/2020:274.929.322,59€

Μέση Κύρια Σύνταξη: 726,70€

Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,37€

Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 355

Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 651

Διαβάστε την «έκθεση ΗΛΙΟΣ» ΕΔΩ

Η έκθεση είναι δομημένη σε δύο βασικές ενότητες όσον αφορά στην ποιοτική και ποσοτική ανάλυση των δεδομένων: 


-η πρώτη ενότητα αποτελείται από τρεις υποενότητες και περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία των συνταξιούχων της χώρας και του μέσου μηνιαίου εισοδήματός τους από συντάξεις, της κατανομής ανά φύλο και ανά ηλικία

-η δεύτερη ενότητα αποτελείται από τρεις υποενότητες και περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία των συντάξεων και της συνταξιοδοτικής δαπάνης ανά κατηγορία και κλίμακα ποσού, της μηνιαίας εισροής νέων συντάξεων, και της γεωγραφικής κατανομής.

Όπως επισημαίνει δε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης:

«Η δημιουργία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» την 1η Ιουνίου του 2013 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ιστορία του ασφαλιστικού μας συστήματος! Συγκεκριμένα μέχρι τότε κανείς δεν γνώριζε ούτε πόσους συνταξιούχους έχουμε, ούτε πόσες συντάξεις ούτε και σε ποιους τις πληρώνουμε ενώ ταυτόχρονα έβριθε παραβατικότητας και κακοδιαχείρισης καθώς χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις υπονόμευαν την αξιοπιστία του και τη βιωσιμότητά του. Με το σύστημα «ΗΛΙΟΣ», για πρώτη φορά, χαρτογραφήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ανάλυση το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Επανήλθε η νομιμότητα, η διαφάνεια, καταπολεμήθηκε η παραβατικότητα, εξαλείφτηκαν οι «μαϊμού» συντάξεις και μπορούμε να κάνουμε πλέον ασφαλείς και αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες. Μετά την αναίτια από τον ΣΥΡΙΖΑ διακοπή δημοσίευσης των μηνιαίων στοιχείων του «ΗΛΙΟΣ», η δημοσιοποίηση των εκθέσεων συνεχίζεται πάλι κανονικά και σε μηνιαία βάση».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ