2020-10-02 17:49:05
Φωτογραφία για Το μεγάλο «πείραμα»: Ήρθε η ώρα για τα ηλεκτρονικά βιβλία
Tέλος τα χειρόγραφα τιμολόγια - Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει online την φύλαξη βιβλίων και στοιχείων - 100 μέρες προσαρμογής στο MyDATA για 1,5 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Τέλος στις «φουσκωμένες» δαπάνες των ελευθέρων επαγγελματιών βάζει ο big brother των ηλεκτρονικών βιβλίων και τιμολογίων. Με απόφαση Βεσυρόπουλου, η πλατφόρμα mydata.aade.gov.gr από άνοιξε από εχθές κανονικά. Και μαζί της άνοιξε μια νέα εποχή στις σχέσεις φορολογουμένων και επιχειρήσεων με την εφορία, όπου τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια θα ανήκουν κυρίως το παρελθόν. Αλλάζει ταυτόχρονα και ο τρόπος δουλειάς των λογιστών, καθώς η πλατφόρμα MyDATA γίνεται πλέον όχι μόνο «εργαλείο», αλλά νέο γραφείο τους και τρόπος δουλειάς….

Νωρίτερα από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, η Ελλάδα είναι ίσως από τις ελάχιστες χώρες όπου, μετά από 7 δεκαετίες χειρόγραφης τήρησης, τα βιβλία των επιχειρήσεων θα φυλάσσονται on line στους servers της Εφορίας, και όχι σε κάποια κλειστά μπαούλα. Και πλέον η Εφορία θα επιβλέπει ηλεκτρονικά όλες τις κινήσεις, χωρίς να χρειάζεται να κλείσει ραντεβού για επίσκεψη στην έδρα της επιχείρησης ή προσκόμιση των βιβλίων για έλεγχο στη ΔΟΥ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ