2020-10-03 16:28:46
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Συναγερμός για τα αλλεπάλληλα κρούσματα σε υγειονομικούς – Οι φόβοι των αρχών
Έντονη ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές αλλά και τους ειδικούς για τα αλλεπάλληλα κρούσματα σε υγειονομικούς το τελευταίο διάστημα

Το ένα μετά το άλλο χτυπιούνται τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία από τον κορονοϊό, αφού όλο και περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε υγειονομικούς.

Είναι ενδεικτικό ότι μετά το Σωτηρία και το Θριάσιο και το ΚΑΤ βρέθηκε με περιστατικά. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Κορονoϊός: Συναγερμός για κρούσματα στο «Σωτηρία» – Έκλεισε τμήμα του θωρακοχειρουργικού»

Από την Παρασκευή, στο ΚΑΤ σήμανε συναγερμός καθώς ένας τραυματιοφορέας του νοσοκομείου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κι αυτομάτως μπήκε λουκέτο σε συγκεκριμένες πτέρυγες του νοσοκομείου ενώ γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν σε καραντίνα.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου του β’ ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα. Από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ελήφθησαν δείγματα από 100 και σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Πάντως τα αποτελέσματα από τα τεστ της ιχνηλάτησης στο ΚΑΤ είναι όλα αρνητικά.


Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το νοσοκομείο, που υποδέχεται περιστατικά πολυτραυματιών θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες που έχει εφημερία.

Η ανησυχία

Πάντως οι αρχές αλλά και το υπουργείο Υγείας είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να συνεχισθούν τα κρούσματα στα νοσοκομεία, αφού με τον τρόπο αυτό θα μπλοκάρει η κίνηση των ασθενών. Άλλωστε το προσωπικό που θα έρχεται σε επαφή με κρούσμα θα πρέπει να βγαίνει σε καραντίνα αλλά είναι άγνωστο εάν στην περίπτωση αυτή θα επαρκούν οι εργαζόμενοι για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά covid-19.

Πιθανώς γι’ αυτό μετά τα τρία κρούσματα που κατεγράφησαν και στο Θριάσιο, οι υγειονομικοί που ήταν κοντά δεν βγήκαν ποτέ σε καραντίνα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr. Γι’ αυτό και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Θριάσιο διοργανώνει για τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Οι φόβοι των αρχών πάντως εντείνονται όσο περνούν οι μέρες οπότε και οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων λόγω του καιρού οπότε και ο κόσμος θα περιορίζεται σε κλειστούς χώρους όπου η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη. Δείτε ΕΔΩ τι είπε ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για το τι αναμένουν στο τέλος Οκτωβρίου: “Μαγιορκίνης: Συνεχώς ανοδική η τάση ειδικά στην Αττική – Τέλος Οκτωβρίου αναμένουμε μεγάλη αύξηση”
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ