2020-10-04 05:11:01
Φωτογραφία για Θρίλερ με την υγεία του Τραμπ: Οι αντικρουόμενες δηλώσεις και η επιστροφή του προέδρου στο... Twitter
Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ; Η υγεία του παρουσίασε βελτίωση, ή βρίσκεται σε κρίσιμη φάση για τις επόμενες ώρες; Ποια είναι η αλήθεια; Πού τελειώνει η περιπέτεια της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ και πού ξεκινά η πολιτική και η προεκλογική καμπάνια; Τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα, καθώς οι αντικρουόμνες δηλώσεις για την υγεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου προκαλούν σύγχυση, κάτι που και ο ίδιος διαπίστωσε, καταφεύγοντας στο... αγαπημένο του σπορ, στο Twitter, όπου επέστρεψε με το καθησυχαστικό μήνυμα: «Με τη βοήθεια των γιατρών, αισθάνομαι καλά».

Ποια είναι τα δεδομένα που έχουμε για την κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ; Οι γιατροί του Walter Reed εμφανίστηκαν αισιόδοξοι και δήλωσαν ότι η υγεία του «βελιώνεται».

Λίγες ώρες αργότερα, αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν δηλώσεις ανώνυμης πηγής από τον Λευκό Οίκο, η οποία υποστήριξε ότι ο πρόεδρος δεν είναι όσο καλά παρουσιάζεται και πως τα ζωτικά σημεία του τις τελευταίες 24 ώρες δεν ήταν καλά, προσθέτοντας ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες.


Η απάντηση ήρθε διά... χειρός του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανέβασε μήνυμα στο Twitter, με το οποίο ευχαριστούσε το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ τόνισε πως «με τη βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά».

Είναι σαφές πως ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε από τον κορωνοϊό, παρουσίασε κάποια επικίνδυνα συμπτώματα, όπως η δυσχέρεια στην αναπνοή και ο πυρετός και γι' αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρουν και τα αμερικανικά ΜΜΕ, φέρεται να είχε δεχθεί βοήθεια από μηχάνη,μα παροχής οξυγόνου την Παρασκευή, πριν μεταφερθεί στο Walter Reed. Όπως είναι σαφές, ότι κάθε δημόσια δήλωση είναι προσεκτικά μελετημένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου.

Το θρίλερ των αντικρουόμενων δηλώσεων

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του στα αμερικανικά κανάλια ο γιατρός Sean Conley, από το Walter Reed Military Hospital.

Ο Δρ Sean Conley ξεκίνησε με τις ευχαριστίες του προέδρου για τα μηνύματα υποστήριξης από τον κόσμο. «Είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την υποστήριξη και τις προσευχές», τόνισε αρχικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Τραμπ είναι «πολύ καλά» και δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά χαρούμενος» με την κατάσταση του προέδρου και τα συμπτώματά του «βελτιώνονται».

Ο Τραμπ έχει λάβει θεραπεία με αντισώματα για τον κορωνοϊό και βρίσκεται σε θεραπεία πέντε ημερών του remdesivir.

Ο Κόνλεϊ είπε ότι ο πρόεδρος είναι «απαλλαγμένος από πυρετό» για 24 ώρες και έχει «καλό πνεύμα». Είπε ότι ο Τραμπ δεν βρίσκεται σε συσκευή παροχής οξυγόνου και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση σήμερα.

Ο Κόνλεϊ δεν έδωσε ημερομηνία για την απελευθέρωση του προέδρου, καθώς είναι νωρίς και «δύσκολο να το πούμε». Ο Κόνλεϊ δήλωσε αισιόδοξος ότι ο πρόεδρος δεν θα χρειαστεί να συνδεθεί με οξυγόνο στο μέλλον.

Ο Κόνλεϊ δεν θα βασιστεί στο πότε ή στο πώς μολύνθηκε ο Τραμπ. Είπε ότι ο Τραμπ είναι «αρσενικός και ελαφρώς υπέρβαρος» αλλά εκτός από αυτό, δεν έχει σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για την Covid-19.

Είπε επίσης ότι ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση του προέδρου βρίσκονται εντός του φυσιολογικού εύρους.

Όσον αφορά τον λόγο που ο πρόεδρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εφόσον δεν είναι σοβαρά άρρωστος, ο Conley είπε ότι είναι επειδή ο Τραμπ είναι «ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τον πρόεδρο για τυχόν ενδείξεις επιπλοκών είτε από την ασθένεια του κορωνοϊού είτε από τις θεραπείες που συνταγογραφούμε για να τον βελτιώσουμε», δήλωσε ένας από τους θεράποντες ιατρούς, ο Σιν Ντούλεϊ.

Οι γιατροί του Αμερικανού προέδρου δήλωσαν ότι είχαν περάσει 72 ώρες από τη διάγνωση, κάτι, ωστόσο που έρχεται σε ανακολουθία με τα δεδομένα που γνωρίζουμε, καθώς από την αρχή υπήρξε ενημέρωση για εκδήλωση της ασθένειας την Πέμπτη. Εφόσον ο πρόεδρος νοσεί πάνω από 72 ώρες, τα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίστηκαν την Τετάρτη.

Πηγή από τον Λευκό Οίκο επιμένει: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

«Τα ζωτικά σημεία του προέδρου τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες όσον αφορά τη φροντίδα του. Δεν είμαστε ακόμα σε ξεκάθαρο δρόμο για πλήρη ανάκαμψη», ανέφερε πηγή από τον Λευκό Οίκο, προκαλώντας σύγχυση, καθώς η συγκεκριμένη δήλωση αναιρεί όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Δρ. Σιν Κόνλεϊ από το Walter Reed. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ