2020-10-04 11:50:38
Φωτογραφία για Κοροναϊός : Εξαπλώνονται τα κρούσματα στον Λευκό Οίκο – Η εκδήλωση που λειτούργησε ως υπερ-μεταδοτής
Ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι Κρις Κρίστι ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως αποφάσισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο προληπτικά, αφού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

in.gr

Ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας και πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Νιου Τζέρζι Κρις Κρίστι ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως αποφάσισε να εισαχθεί σε νοσοκομείο προληπτικά, αφού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

«Σε συνεννόηση με τους γιατρούς μου, έκανα εισαγωγή στο Morristown Medical Center», ανέφερε ο Κρίστι.

«Αν και αισθάνομαι καλά κι έχω μόνο ελαφριά συμπτώματα, λόγω του ιστορικού μου με το άσθμα αποφασίσαμε ότι αυτό είναι σημαντικό προληπτικό μέτρο».

Νωρίτερα χθες, ο Κρίστι ενημέρωσε πως διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε. Αρκετοί ακόμη συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν επίσης μολυνθεί.


Σημειώνεται πάντως πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ και πόσοι έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κοροναϊό στο Λευκό Οίκο, για λόγους ασφαλείας.

Η εκδήλωση που λειτούργησε ως απόλυτος υπερ-μεταδοτής του ιού

Η εκδήλωση του προηγούμενου Σαββάτου στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, για την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την κενή έδρα της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο, φαίνεται ότι λειτούργησε ως ο απόλυτος υπερ-μεταδότης για τον κορονοϊό, μολύνοντας τη Χόουπ Χικς, τον Μπιλ Στέπιεν, την Κέλιαν Κόνγουεϊ και μια σειρά ακόμη από αξιωματούχους του επιτελείου Τραμπ και άλλων δημοσίων δομών και φορέων.

Η δικαστής Μπάρετ, η οποία υποβάλλεται καθημερινά σε τεστ, και βγαίνει αρνητική, είχε περάσει κορονοϊό το καλοκαίρι και ανάρρωσε.

Θετικός στον κοροναϊό ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας

Η είδηση, την οποία αρχικά μετέδωσε το Politico και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, έγινε γνωστή λίγες ώρες αφού ο ίδιος ο πρόεδρος εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο Stepien ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Trump για την τηλεμαχία που έγινε την Τρίτη, σύμφωνα με το Politico ενώ ήταν επίσης στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο. 

Με κοροναϊό και γερουσιαστής

Την ίδια ώρα, ο γερουσιαστής Τομ Τίλις, ο οποίος είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ποιο πρόσωπο επέλεξε για να καταλάβει την έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο που άφησε κενή ο θάνατος της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, έγινε ο δεύτερος πολιτικός ο οποίος γνωστοποίησε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

«Ευτυχώς δεν έχω συμπτώματα και νιώθω καλά», ανέφερε ο Τίλις, ο οποίος εκπροσωπεί τη Βόρεια Καρολίνα στην αμερικανική Γερουσία.

Οπως και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, ο πρώτος που ανακοίνωσε πως μολύνθηκε από τον κοροναϊό, ο Τίλις είναι μέλος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Γερουσίας, που θα πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό της Ειμι Κόνι Μπάρετ προτού διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια. Αρκετά μέλη της επιτροπής παρέστησαν στην εκδήλωση το Σάββατο.

Θετικός και πρόεδρος του πανεπιστημίου Νοτρ Ντέιμ

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Νοτρ Ντέιμ, ο Τζον Τζένκινς, που παρέστη επίσης στην εκδήλωση, ανακοίνωσε επίσης ότι διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί.

Παράλληλα και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κονγουέι έκανε γνωστό πως έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό και τέθηκε σε απομόνωση.

«Τα συμπτώματά μου είναι ήπια (ελαφρύς βήχας) και νιώθω καλά. Άρχισε διαδικασία καραντίνας, σε συνεννόηση με γιατρούς», ανέφερε η Κονγουέι μέσω Twitter. 

Ποια είναι η Χόουπ Χιξ που κόλλησε Τραμπ και Μελάνια;

Η Χόουπ Χιξ είναι στενή συνεργάτιδά του έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Η Χιξ ταξίδεψε μαζί με τον Τραμπ, με το προεδρικό αεροσκάφος, στο Κλίβελαντ (Οχάιο), όπου έγινε το πρώτο ντιμπέιτ του ενοίκου του Λευκού Οίκου με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, αλλά και στη Μινεσότα, όπου ο αρχηγός του κράτους εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση την Τρίτη, κατά τις πηγές του ρεπόρτερ του Μπλούμπεργκ. 

Η Χόουπ Χιξ, η οποία είχε ενταχθεί πολύ νωρίς στην ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα των ακινήτων το 2016, ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του προέδρου.

Ανέλαβε την περίοπτη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μετά τη νίκη του Τραμπ, αλλά παραιτήθηκε για ένα διάστημα κι εντάχθηκε στον όμιλο Fox, στον οποίο ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, προτού επιστρέψει στην Λεωφόρο Πενσιλβάνιας.

Η Χιξ, η οποία σπανίως κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, λέγεται πως διαθέτει μεγάλη επιρροή στους διαδρόμους.

Το πρώην μανεκέν, που δούλεψε για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη, φέρεται να εισακούεται από τον πρόεδρο, ο οποίος — πράγμα αξιοσημείωτο — ουδέποτε έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη γι’ αυτήν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ