2020-10-04 21:49:13
Φωτογραφία για Ντόναλντ Τραμπ: Στην πολυτελή προεδρική σουίτα του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed


Η... ιστορία της προεδρικής σουίτας στην πτέρυγα 71 - Ο πλανητάρχης εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed» του Μέριλαντ την Παρασκευή το βράδυ Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed του Μέριλαντ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ καθώς και κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του πλανητάρχη.

Σε απόσταση 14,5 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο το Walter Reed, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ, διαθέτει 244 κρεβάτια, εκ των οποίων τα 50 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μετά την εισαγωγή του στο Walter Reed η πορεία της υγείας του 74χρονου Αμερικανού προέδρου θα είναι υπό την επίβλεψη μερικών από τους καλύτερους γιατρούς της χώρας, που εργάζονται στο νοσοκομείο, του οποίου το προσωπικό ανέρχεται συνολικά στα 7.100 άτομα, που απασχολούνται στις 100 κλινικές του.


Ο Αμερικανός πρόεδρος νοσηλεύεται στην προεδρική σουίτα της πτέρυγας 71 του Walter Reed, η οποία προορίζεται για υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και για μέλη της κυβέρνησης. Η ίδια πτέρυγα διαθέτει και άλλα πέντε δωμάτια για VIP ασθενείς.

Η προεδρική σουίτα στην οποία έχει εισαχθεί ο πλανητάρχης είναι εξοπλισμένη με ειδικό εξοπλισμό για την ασφάλεια του Ντόναλντ Τραμπ καθώς και με συσκευές επικοινωνίας, έτσι ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να έχει τη δυνατότητα να εργάζεται τις «λίγες ημέρες παραμονής του στο νοσοκομείο», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, αν και η βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail γράφει πως «η εισαγωγή του Τραμπ στο νοσοκομείο αποδεικνύει πως ο πρόεδρος είναι πιο άρρωστος από όσο αναφέρουν οι επίσημες ανακοινώσεις». Η σουίτα διαθέτει πολυτελή μεγάλη τραπεζαρία με κρυστάλλινο πολυέλαιο στο κέντρο, σαλόνι για τους επισκέπτες και χώρο εξέτασης, ενώ ένα γραφείο έχει τοποθετηθεί κοντά στο κρεβάτι του ασθενούς.

Το 1981 εισήχθη στο Walter Reed ο τότε πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν

Το Walter Reed διαθέτει και Ινστιτούτο Ερευνών στο Σίλβερ Σπρινγκ, πολύ κοντά στο νοσοκομείο του Μέριλαντ, εντός του οποίου οι επιστήμονες παρασκευάζουν εμβόλια και φάρμακα για την θεραπεία μεταδιδόμενων ασθενειών όπως είναι η νόσος Covid - 19. Το 1981 το νοσοκομείο έγινε γνωστό όταν εισήχθη σε αυτό ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν, μετά την δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Μάλιστα, η καλή φήμη του στρατιωτικού νοσοκομείου εξαπλώθηκε περαιτέρω εκείνη την περίοδο καθώς θεωρήθηκε πως το Walter Reed έσωσε τη ζωή του Ρήγκαν.

Το 2007 το στρατιωτικό νοσοκομείο βρέθηκε στη δίνη σκανδάλου, όταν κατηγορήθηκε για παραμέληση ασθενών, που οδήγησε στον θάνατο στρατιωτών οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Εκείνη την περίοδο παύθηκε από τα καθήκοντά του ο επικεφαλής του Walter Reed, στρατηγός Τζορτζ Γουέιτμαν και προσελήφθη νέο προσωπικό αποτελούμενο από 3.500 άτομα.

Το Walter Reed Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο (WRAMC) πήρε το όνομά του από τον στρατηγό και γιατρό Walter Reed (1851 -1902), ο οποίος μαζί με την ομάδα του επιβεβαίωσε πως ο κίτρινος πυρετός μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα κουνούπια και όχι από την απευθείας επαφή μεταξύ των ατόμων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ