2020-10-05 23:26:45
Φωτογραφία για Εξιτήριο από το νοσοκομείο ανακοίνωσε ο Τραμπ
Την αναχώρησή του από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για θεραπεία για την COVID-19 ανακοίνωσε μέσω twitter ο Πρόεδρος Τραμπ, συνοδεύοντας, ωστόσο, την αναγγελία της είδησης με ένα αμφιλεγόμενο κήρυγμα για τον κορωνοϊό που ήδη σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media.

«Φεύγω από το σπουδαίο Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ σήμερα στις 18:30 (τοπική ώρα). Νιώθω πολύ καλά! Μην φοβάστε την COVID. Μην την αφήσετε να δεσπόζει στη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, ορισμένα πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώση. Νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν από 20 χρόνια!» ανέφερε στο Twitter.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Τραμπ απάντησε με επίθεση στα media στην κριτική που δέχθηκε για την χθεσινή βόλτα του έξω του από το νοσοκομείο, γράφοντας στο twitter τα εξής :

«Αναφέρεται ότι τα media είναι ανάστατα επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα για να ευχαριστήσω τους πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που στέκονταν έξηω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ή ακόμη και ημέρες, προκειμένου να αποδώσουν σεβασμό στον Πρόεδρό τους. Εάν δεν το έκανα, τα Μedia θα έλεγαν: ΑΓΕΝΕΣ!!».


Τι δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, σε ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ πληρούσε ή ξεπέρασε όλα τα τυπικά νοσοκομειακά κριτήρια για να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και, ενώ δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο, είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όπως είπε, έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τότε που ο κ. Τραμπ εμφάνισε για τελευταία φορά πυρετό και ότι τα επίπεδα οξυγόνου του ήταν φυσιολογικά.

Θετική και η εκπρόσωπος Τύπου

Η είδηση του εξιτηρίου Τραμπ και τα… συνοδά μηνύματα ήλθε σε μία στιγμή που τα κρούσματα στον Λευκό Οίκο αυξάνονται:

Συγκεκριμένα, θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Η κ. ΜακΕνάνι σημείωσε πως τέθηκε σε καραντίνα. «Αφού είχα επανειλημμένως αρνητικά αποτελέσματα στις εξετάσεις για την COVID-19, κάθε ημέρα από την Πέμπτη, διαγνώστηκα θετική σήμερα, χωρίς να έχω εκδηλώσει συμπτώματα», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter.

Σύμφωνα με την ίδια, η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου δεν έχει καταγράψει κανένα μέλος του Τύπου ως στενή επαφή της.

«Επιπλέον, σαφώς δεν είχα καμία γνώση της διάγνωσης της Χόουπ Χικς πριν από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησα την Πέμπτη», τόνισε η κ. ΜακΕνάνι, αναφερόμενη στη σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, η θετική διάγνωση της οποίας αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη, ώρες προτού ο κ. Τραμπ γνωστοποιήσει ότι εκείνος και η σύζυγός του επίσης προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον δύο ακόμη στελέχη του γραφείου Τύπου του Λευκού Οίκου έχουν βρεθεί θετικά στον ιό.

Μήνυμα και από την Μελάνια

Στο μεταξύ, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter πως νιώθει καλά και θα συνεχίσει τη διαδικασία της ανάρρωσης στο σπίτι.

«Νιώθω καλά και θα συνεχίσω να ξεκουράζομαι στο σπίτι. Ευχαριστώ το ιατρικό προσωπικό παντού και στέλνω τις προσευχές μου σε όσους έχουν ασθενήσει ή έχουν ασθενή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους», έγραψε η κ. Τραμπ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ